1 éve

Zokogva törte meg a csendet Márta legjobb barátnője: a 10. emeletről esett ki az asszony

Az ablakból kizuhant Mártika óriási űrt hagy maga után, hiszen minden szomszédja szerette őt, sőt sok ismerősének segített az évek során.

Lesújtotta a XVIII. kerületi panel lakóit, hogy szomszédjuk kiesett a 10. emeletről. Szerda reggel a többség egymástól és a rendőröktől értesült, hogy a Csontváry Kosztka Tivadar utcában baleset történt. Kiderült: ablaktisztítás közben, a tizedik emeletről zuhant ki egy idős nő.

Fotó: Bors/KZ

A Ripost-nak két szomszéd is mesélt a Mártikáról a kedves idős hölgyről, akinek az életét követelte a szerencsétlen baleset. Mária, a hölgy egyik barátnője ébredés után még nem sejthette, hogy ekkora szörnyűség történt az utcában, hiszen elsőre mindenki csak annyit tudott, hogy baleset történt, de ennél többet senki nem mondott.

„Reggel, amikor felébredtem, még a szirénát sem hallottam. Mikor lejöttem, akkor vettem észre, hogy valami van, de csak annyit mondtak, hogy baleset történt. Azt se mondták, hogy mi történt, és hogyan” – emlékezett a 69 éves áldozat barátnője.

„Ma reggel ötször is hívtam Mártikát, de nem vette fel. Átfutott az agyamon a gondolat, hogy vele történhetett valami. A gondnok, amikor kérdeztem, azt mondta, hogy baleset. Mondhatta volna, hogy Mártival történt valami, tudták, hogy jó barátok vagyunk„ – mérgelődött Mária, aki teljesen összetört az eset után, hiszen hétfőn még együtt sétálgattak.

Fotó: Metropol/KB

„Előfordult, hogy egy nap háromszor is összetalálkoztunk egy sétára. Sokszor szólt, hogy megy a boltba, kérdezte, hozzon-e nekem valamit” – mesélte Mária, aki szerint az áldozat felettébb kedves nő volt, a házban mindenki gyászolja, hiszen nagyon jó viszonyt ápolt mindenkivel. A szomszédok megdöbbentek a szörnyűségen.

Fotó: Metropol/KB

„Annyira kedves volt ő is, és a férje, Imre is mindenkihez! Mártikám két embernek is segített itt a lakótelepen„ - mondta el a asszony, aki hozzátette, hogy Mártikát több szomorúság is érte az utóbbi időben: a férje tavasszal hunyt el.

„Szegénynek már három urna is volt a lakásában, mert korábban elvesztette két szeretett kutyáját, aztán idén elhunyt a férje is, aki pár évvel ezelőtt lebénult agyi trombózis miatt.A két kutya meg a férje hamvai ott voltak a könyvespolcon, amikor egyszer felmentem, mutatta. Sokszor jártunk egymásnál... Nem is tudom, hogy fogja ezt feldolgozni a két gyereke és az unokája” – tette hozzá a sírástól elcsukló hangon a barátnőjét elvesztő Mária. Elárulta: őt is figyelmezttette a fia, hogy ne takarítson az az ablak közelében, nehogy kiessen.

Mártika másik szomszédja is le van sújtva, hiszen ő is sok időt töltött az áldozattal, amikor a férje miatti gyászt igyekezett feldolgozni.

Fotó: Metropol/KB

 

A felső szomszéd szerint is „tündéri néni” volt az áldozat, aki több szomszédnak is igyekezett segíteni a házban.

„Nagyon kedves volt. Néha vásárolt nekem vagy feladta a csekkemet. Katica néninek is nagyon sokat segített. Rá vigyázott is sokszor, nagyon kedves volt és szolgálatkész” – emlékszik Mária.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!