1 éve

„Nyeregbe fel, hív Jézus„ – mondta Böjte atya és biciklire pattant

Elkezdődött az erdélyi biciklis ferences zarándoklat, a 85 tagú csapattal tart Böjte Csaba ferences rendi szerzetes is.

Erdély ikonikus magaslata, a Székelykő lába alól, Torockóról tartanak Csíksomlyóra, a Szűzanyához a zarándokok, a ferences biciklitúra a teremtés csodája előtt tiszteleg.

Idén 85-en vágtak neki az útnak, a csapattal tart Böjte Csaba ferences rendi szerzetes is.

„Azzal a reménnyel indulunk útnak, hogy útközben sikerül rátalálnunk arra a belső útra is, amely mindannyiunk legbensőbb forrásához vezet. Ha felfedezzük magunkban ezt, akkor a szívünkben érezhetjük majd Jézus Krisztus szeretetét, támogató erejét” – nyitotta meg a ferences biciklitúra idei programját Bonavetura testvér Torockón.

A kerékpáros zarándoklat az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelszavát választotta mottójául: Minden forrásom belőled fakad! Zarándoklatukat felajánlják a kongresszus tiszteletére, és mindenkit arra hívnak, hogy a lehetőségeihez képest vegyen részt annak programjain, mert mindannyiuknak egyénenként, de a társadalmunknak is nagy szüksége van arra, hogy visszatérjen a forráshoz, Jézus Krisztushoz.

Első nap, vagyis július 28-án 40 kilométert tett meg a csapat. A pihenőt egy erdőszélen tartották meg, ahol egy olyan tisztásra bukkantak, ami lombos boltozatával egy kápolnához hasonlított. Itt tartotta meg a szabadtéri szentmisét Böjte atya.

245 kilométer megtétele után a tervek szerint vasárnap, augusztus 1-jén érkeznek meg Csíksomlyóra.

Az árvák megmentője

Böjte Csaba 1959. január 24-én született Kolozsváron. Autóvillamossági szerelőnek tanult, de bányászként is dolgozott. Édesapja halála után döntötte el, hogy pap lesz. Több helyen eltöltött papi szolgálata után 1992-ben Dévára helyezték, ahol az oltalmába fogadott néhány utcagyereket. Az árvákat befogadó ferences szerzetesnek hamar híre ment, létrehozta a Dévai Szent Ferenc Alapítványt, ami azóta több ezer sanyarú sorsú gyermek életét mentette meg. Az alapvető életfeltételeken kívül (szállás, ruha, étel stb.) a taníttatásukkal is foglalkozik, amibe beletartozik a vallási és erkölcsi nevelésük.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!