1 éve

Bréking: elítélték Berki Krisztiánt

Egy 2018-as büntetőfékezési ügye miatt folyik per, amelyben közúti veszélyeztetéssel vádolják Berki Krisztiánt. Az ügyészség 2 év 6 hónapot kért a celebre.

Berki Krisztián még 2018-ban okozott balesetet, amikor büntetőfékezett egy busz előtt, a BKV-járat pedig belehajtott az autójába. A buszban több mint 2,5 millió, Berki bérelt Bentley-jében pedig több mint 14 millió forintnyi kár keletkezett. Letöltendő börtönbüntetést kér rá az ügyészség.

A keddi tárgyaláson ismét kielemezték a szóban forgó esetet, és az ügyész egyértelműen bűnösnek találja Berkit, továbbra is letöltendő börtönbüntetésre ítélné.

Berki Krisztián nagy bajban van
Fotó: Czerki Gábor

Ezek után természetesen Berki védője is felszólalt, aki kiemelte, hogy a celeb nem szándékosan szegett szabályt, az internetre kitett videókkal igyekeznek befeketíteni őt. Emellett arra kérte a bíróságot, hogy azt is vegyék figyelembe, hogy Berki büntetlen előéletű, van egy kislánya, és hamarosan újabb gyereke születik, akit neki kell ellátnia, ahogy a várandós feleségét is.

Berki ártatlannak vallja magát

A tárgyaláson felszólalt Krisztián is, aki kiemelte, hogy sosem volt szándékában bűncselekményt elkövetni, viszont sajnálja azt, hogy bekövetkezett a baleset, de felelősnek nem érzi magát.

Bűnösnek találták

Közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntettében is bűnösnek találták Berkit. Első fokon két év szabadságvesztésre, négy év próbaidőre felfüggesztve, és két év közúti járművezetéstől való eltiltásra ítélte. Emellett 625 ezer forint pénzbüntetést kapott, és neki kell kifizetnie a több mint 600 ezer forintos bűnügyi költséget is.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!