1 éve

Kifosztották a nyugdíjasokat: bűnbanda-hálózatra bukkanhattak a rendőrök

Hatalmas összegekkel és több megyében, saját szeretteikkel ejtették át az idős hölgyeket. A rendőrség szerint akár bűnbanda-hálózat is lehet.

Több tucat idős hölgynek csörgött a telefon, a hívást nem sokkal később pedig a pénztárcájuk bánta. Egy budakalászi bevásárlóközpontban csípték el június 11-én azt a két elkövetőt, akik 20 millió forintot zsebeltek be az idős hölgyek átverésével. A rendőrség szerint akár egy bűnbanda-hálózat is megbújhat a sorozatos nyugdíjas-fosztogatás mögött – írja a police.hu

Több százezret vettek el

A nógrádi és a rétsági rendőrség a cserháti munkatársakkal közösen fogta el a 30 éves adonyi férfit és a 24 éves helyi lakos nőt. A rendőrség azután tudta felgönygyölíteni az ügyet, miután június 4-én az elkövetők egy diósjenősi nyugdíjas nőt felhívtak. A két elkövető elképesztő történettel húzta csőbe az idős nőt: azt állították, hogy a lányát bűncselekmény elkövetésén érték tetten, és ügyvédi költség miatt azonnal nagyobb összegre van szüksége. A 30 éves férfi és nőtársa az idős asszony lakásához ment, ahol jól ment a nyugdíjas-fosztogatás. A férfi ügyvédnek adta ki magát és a nyugdíjas 460.000 forint megtakarítását elvette, majd távoztak.

Külföldi telefonszám, több megye

A nyugdíjas-fosztogatás Pest, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyén is átnyúlt. A férfi és a nő több tucat idős nőt ejtett át külföldi telefonszámról felhívva őket májusban és júniusban.

Milliókat vettek el

Az elkövetők több történetet is kieszeltek, hogy kicsalják az emberek pénzét. A hajmeresztő sztorik során többször az idős hölgyek unokájának, gyerekének adták ki magukat, miközben azt állították: a rendőrök kábítószert találtak náluk, és ha nem adnak nekik pénzt, úgy börtönbe kerülhetnek. A történetet ezután tovább szőtték: azt ígérték, a pénzért egy ügyvédet küldenek, csak segítsen nekik. A csalás során PIN-kóddal együtt bankkártyát és rengeteg ékszert is megszereztek, ezzel 20 millió forintos kárt okozva az időseknek.

Fotó: illusztráció/pixabay.com

A rendőrök a Rétsági Rendőrkapitányságra előállított 30 éves férfit és a 24 éves nőt csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A rendőrség szerint könnyen elképzelhető, hogy az unokázós csalók egy bűnbanda-hálózat tagjai.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!