1 éve

„A Lánchídnál mindig volt virág, ezért most hoztunk” – Ő vitt virágot a betondzsungel közepére

Megtalálta a Metropol az egyik újpesti asszonyt, aki virágot vitt a Clark Ádám téri betondzsungel közepére. Lili néni azt mondja, itt évtizedek óta virágok vannak, és felháborítónak tartja, hogy most nincsenek.

A lezárt Lánchíd tövéből eltűnt a gyönyörű, évtizedek óta ott lévő virágágyás, ami túlélte Rákosit, Kádárt és a szovjet tankok taposását is, de a baloldali “zöldpolitikát” már nem…

Karácsony Gergely eldózeroltatta, lebetonoztatta, és egy életveszélyes körforgalmat építtetett oda, természetesen biciklisávval, ami miatt az autósok és a biciklisták is anyáznak: egymást kerülgetik a szűk helyen.

A Lánchíd környéke pont most, a brutális hőség idején változott betonsivataggá. De volt 6 újpesti asszony, aki ezt nem akarta tűrni tovább… A Metropol megtalálta az egyiküket, Lilit.

Fotó: Facebook

„Én Budapesten születtem és 65 évig éltem itt. Mindössze pár éve költöztem csak el innen, de amikor meghallottam, hogy mit tesznek a Clark Ádám térrel, barátnőimnek és nekem is elkeseredett a szívünk. Borzalmas volt látni, mi lett ezzel a gyönyörű térrel.”

Ez volt az egyetlen körforgalom

„50 évvel ezelőtt még ez volt az egyetlen körforgalom. Emblematikus hely volt, hiszen csak itt lehetett a körforgalomban való közlekedést gyakorolni, ráadásul gyönyörű volt. A hatalmas virágágyással és az alagúttal gyönyörű látvány volt” – meséli.

Eltűnt az ikonikus virágágyás
Fotó: Ripost

„Ez a zöldbarát város?”

A mostani városvezetés „zöldbarátnak” nevezi magát és akkor ezt a gyönyörűséget eltünteti? És ezzel a ronda mocskos aszfalttal? Hihetetlen! Ráadásul most is lenne helye egy kisebb virágágyásnak! Ha van hely, miért kell teljesen eltüntetni, és miért nem lehet mondjuk legalább füvet telepíteni helyette?

„Hatan mentünk ki a barátnőimmel”

„Hat virágszerető barátnőmmel mentünk ki és mindenki hozott magával virágot. Én egy kisebbet és egy nagyobbat is, és pet palackkal megoldottam, hogy pár napig biztosan kibírják a meleget. Már persze akkor, ha valaki nem szedte össze őket azóta” – mondja az újpesti asszony.

Az olvasók véleménye

Az újpesti asszonyokról először Wintermantel Zsolt volt polgármester posztolt. Rögtön özönleni kezdtek a kommentek, ezekből idézünk néhányat. F. Andris: „Sárga sávos felsőbbrendűseg neki csak ez megy! Hölgyeknek tisztelet és köszönet!” K. Dániel: „Ne sírjatok ezt szavaztátok egyétek amit főztetek.” B. Mónika: „Ekkora rombolást es pusztítást! Egy üde szinfoltja volt a váraljának,a hidrol levjövet szep rendezett környezet. Ezek szándűkosan rombolják a fővárost, hogy ne mondják a turisták meg a lakosok büszkén, hogy gyönyörű a fővárosunk!”

A virágágyás túlélte Rákosit, Kádárt – de Karácsony eltüntette…

1949-ben jött létre a körforgalom a Lánchíd tövében, Magyarország ikonikus pontján: Széchenyi hídjától számítjuk a távolságokat, itt van a 0-s kilométerkő. Az 56-os forradalom idején tankok taposták a körforgalmat, de a virágágyás megmaradt. Akommunisták utána vörös csillagot formáltak belőlük. Ez a rendszerváltással megszűnt, 1989. szeptember 22-én megszüntették a virágokból formált ötágú vörös csillagot és kör alakúvá rendezték át a Clark Ádám téren a virágágyást – ami túlélte Rákosit, Kádárt, a szovjet tankokat, de a „baloldali zöldpilitkát” már nem...

Anyáznak a biciklisták is A főpolgármester kiütötte a biztosítékot a budapestieknél. Megsemmisítette az ikonikus virágágyást csak azért, hogy itt is biciklisávot alakítson ki, ami ráadásul még életveszélyes is. A kerékpárosok előbb a gyalogosok között, nmajd az autósok között egyensúlyoznak a szűk helyen. A Clark Ádám téri biciklisávot az erre tekerők közül többen is életveszélyesnek nyilvánították.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!