1 éve

Vége a találgatásnak: ekkor lesz a legjobb idő a szabadságod alatt

Egy hűvös, esős hét pocsékká tudja tenni a nyári szabadságot. A Ripost most elárulja, hogy mikorra érdemes időzíteni a vakációt, hogy verőfényes napsütésben legyen részünk.

A pandémiának, legalábbis a harmadik hullámnak vége, így a hosszú bezártság után egyre többen terveznek nyári üdülést. A legtöbben vízparton, de sokan hazánk eldugottabb, kevésbé forgalmas gyönyörű pontjain.

A nyári szabadságot mindenki gondtalanul, jó időben szeretné eltölteni, így nagyon nem mindegy, hogy mikorra időzítjük a szabadságot.

A Ripost most abban segít, hogy ne egy esős, hűvös periódust fogjanak ki a vakációt tervezők.

Dávid Mihály nyíregyházi mérnök több mint negyven éve készít hosszú távú előrejelzéseket és számításai ha nem is mindig, de gyakran pontosnak bizonyulnak.

Nos, a Dávid-naptár szerint június közepén várható egy átmeneti lehűlés, így 24-25 fokra csökken a hőmérséklet maximuma, de ezután érdemes lesz tervezni a vakációt, főleg vízpartra, hiszen 30 fok, vagy ennél is melegebb lehet egészen a hónap végéig, így még hőségriadókra is számíthatunk.

Fotó: Bors

Ha valakinek ez a hónap nem jöhet szóba, júliusban szintén 15-e utánra tervezze nyári szabadságát. A Dávid-naptár szerint ugyanis ebben az időszakban szintén 30 fok felett várható a csúcshőmérséklet.

Dávid Mihály előrejelzése szerint az augusztus 20-ig csapadékmentesnek ígérkezik, ráadásul a hónap első felében folytatódik a kánikula 30 fok feletti hőmérsékletekkel.

Az AccuWeather előrejelzése is megerősíti alapjaiban a Dávid-naptár prognózisát, ugyanis a hónap közepétől már ez az oldal is 28-29 fokos maximumokkal számol, igaz ők nem írnak 30 fok feletti hőmérsékleteket.

Júniusban mindössze 19-én és 20-án jeleznek záport, vagy esőt változó felhőzettel.

Júliusban, a Medárd időszak végéig, vagyis 17-ig többször előfordulhatnak záporok, zivatarok, de ezt követően a hónap végéig kiváló nyaralóidő várható 28-30 fokos napi maximum hőmérséklettel és csak időnként előforduló záporokkal.

Akik pedig augusztusban terveznék a szabadságot, az Accuweather szerint szintén jól járhatnak, hiszen egészen 20-ig tartós meleg várható sok napsütéssel és legalább 28-30 fokos meleggel.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!