1 éve

Kellemest a hasznossal: a csíksomlyói búcsúból mennek oltakozni az emberek

Oltási maratont rendeznek a pünkösdi hétvégén Csíksomlyón. Azt remélik, hogy sok zarándok él majd a lehetőséggel.

Lehetővé tette a román kormány a csíksomlyói búcsú megtartását, az állami egészségügyi pedig úgy döntött, hogy oltási maratont rendez.

A Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság és a csíkszeredai sürgősségi kórház megszervezte, hogy a csíksomlyói kórházban mindhárom nap oltsanak. Pénteken 15–20 óra között, szombaton 8–20 óra között, vasárnap 8–15 óra között előjegyzés nélkül, mindössze a személyi igazolványuk felmutatásával kaphatnak oltást az érdeklődők.

Az Agerpres hírügynökség közölte: a Pfizer-BioNTech és a Johnson&Johnson vakcinájával oltanak. Felhívták a figyelmet arra, hogy a kiskorúak csak a szülő jelenlétében kérhetik az oltást.

Csíksomlyó (Fotó: MTI)

Böjte Csaba ferences szerzetes is segít az oltás népszerűsítésében.

„Ez szerintem az élet rendje, ha fáj a fogam, akkor elmegyek a fogorvoshoz, és nem okoskodok, hogy majd a Jóisten imádságra meggyógyítja. A Jóisten azért adta a talentumot, hogy azt használjuk. Ugye a pék, az autójavító használja a maga tudását. A kidurrant kerék mellett nem imádkozom, hanem keresek egy szakembert, aki vulkanizálja a kereket. Ilyen egyszerűnek tűnik nekem” – magyarázta az atya a portálnak.

Mint ismeretes, Székelyföldön stagnál az oltási hajlandóság. Sokszor előfordult az is, hogy üresek voltak a várakozási listák. A tömegrendezvény ideális alkalom az oltás népszerűsítésére.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!