1 éve

Dobjuk el a strandpapucsot, brutális erővel csaphat le a vihar

Az időjárás nem kecsegtet jóval a hétvégére, az előrelzések szerint négy évszak vihara csaphat le ránk. Marad az esőkabát és megy a strandpapucs.

Továbbra sem kopogtat be az ajtón a májusi meleg, az időjárás miatt nem érdemes a strandpapucsot előkészíteni. Erős, élénk széllökések kíséretében érkezik a zápor a Dunantúlra. A déli, délnyugati szelet később már sokfelé kísérhetik élénk, gyakran erős lökések, ám napközben északnyugat felől egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul a szél, és mérséklődik – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nem lesz kegyes az időjárás szombaton

Az OMSZ előrejelzése szerint szombaton az időjárás szeszélyesen alakul. Szakadozott frontfelhőzet lesz felettünk, emiatt többnyire erősen vagy közepesen felhős időre van kilátás. Elszórtan, legkisebb eséllyel a délkeleti, keleti megyékben számíthatunk esőre, záporesőre. Főleg délelőtt eshet, de késő estétől ismét előfordulhat csapadék. Az időjárás a délnyugati területeken durvulhat be: többfelé várhatók erős széllökések, majd a szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, és fokozatosan veszít erejéből. Érdemes az esernyőt bekészíteni, ha teraszozni indulnánk, bármikor lecsaphat a vihar. A csúcshőmérséklet az ország nagyobb részén 16 és 20 fok között valószínű, de a déli és a keleti megyékben már ránk kacsinthat a nyár a 20 és 24 fok közé is felmelegedő levegővel.

A délelőttök hidegebbek lesznek, de a nyár délután még ránk kacsinthat Fotó: illusztráció/pixabay.com

Javul az időjárás vasárnapra

Az időjárás vasárnap némileg jobbra fordul: az előrejelzések szerint: a nap első felében inkább erősen felhős, borult időjárás lesz a jellemző, délen, délkeleten lehet szakadozottabb, vékonyabb a felhőzet, többfelé várható eső, zápor. A délutáni óráktól egyre többfelé csökken a felhőzet, főleg az északi, északkeleti megyékben valószínű elszórtan csapadék, majd estétől nagy eséllyel mindenütt megszűnik. A szél északnyugatira, nyugatira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. Délután általában 15, 20, a délkeleti országrészben 21, 24 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!