1 éve

Kocsis Máté Gyurcsánynak: Magánál nagyobb hamis gazembert nem hordott a föld a hátán

A Fidesz frakcióvezetője is kifejtette a véleményét Gyurcsányról az őszödi beszéd 15. évfordulójának kapcsán.

„A politikai öröksége után még ki meri nyitni a száját? Segítek emlékezni: rablóprivatizáció, ellopott állami vállalatok, fillérekért elcsencselt ingatlanok, eladósított ország, becsapott és tönkretett családok, hazug költségvetés, kormányzatba beépült alvilági körök, vérfürdő Budapest utcáin” – így reagált Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Gyurcsány Ferenc egyik kommentjére, amit Orbán Viktor oldalán tett.

Kocsis Máté visszaszólt Gyurcsánynak (Fotó: MTI)

Ahogy arról a Ripost is beszámolt, Orbán Viktor feltett egy kérdést a követőinek a Facebookon az őszödi beszéd évfordulója kapcsán. Ehhez a poszthoz kommentelt Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő. A rendszerváltás utáni legnagyobb politikai botrány, az őszödi hazugságbeszéd főszereplője éppen a 15 éves évfordulón gondolta, hogy a miniszterelnöknek írogasson a Facebookon. Minderre Kocsis Máté azt írta:

„Magánál nagyobb hamis gazembert nem hordott a föld a hátán. A politikai öröksége után még ki meri nyitni a száját? Segítek emlékezni: rablóprivatizáció, ellopott állami vállalatok, fillérekért elcsencselt ingatlanok, eladósított ország, becsapott és tönkretett családok, hazug költségvetés, kormányzatba beépült alvilági körök, vérfürdő Budapest utcáin. Ez a maga szűk mérlege. És még az otthona is egy lopott ház. Vastag az a bőr nagyon. Sose feledje: utolsó csepp vérünkig fogunk harcolni maga ellen. Proszit!”

Hangzatos előválasztási ígéretek a választóknak, majd alkuk a háttérben. A Gyurcsány-korszak köszön vissza a baloldalon, a tempót egyértelműen a volt miniszterelnök diktálja az előválasztási tárgyalásokon éppúgy, mint a fővárosi Városházán. 15 évvel az őszödi beszéd elhangzása után alakul a „nagy visszatérés„ - írta legújabb elemzésében a Századvég.

2020 év elején Gyurcsány Ferenc már arról beszélt, hogy az ellenzéknek egy közös listán kell indulnia majd a 2022-es országgyűlési választáson, és a pártok egy közös miniszterelnök-jelölt mögé kellene, hogy felsorakozzanak. Ugyanakkor, ha visszaidézzük az ellenzék tavalyi belső vitáit, akkor mindez még korántsem volt ennyire egyértelmű, ugyanis az úgynevezett „XXI. századi ellenzéki pártok”, azaz az LMP, a Jobbik és a Momentum nem voltak elragadtatva attól, hogy Gyurcsány Ferenccel közös listán szerepeljenek, ezért egészen 2020 végéig a kérdés nyitottnak tűnt. Azonban tavaly decemberben létrejött a hatpárti ellenzéki megállapodás a közös listáról, miniszterelnök-jelöltről és a közös jelöltállításról is az egyéni választókerületekben, így valósult meg Gyurcsány Ferenc korábbi elképzelése. Az ellenzéki közös miniszterelnök-jelölt személye látszólag még nem dőlt el, Karácsony Gergely bejelentkezése azonban sokak szerint egyértelművé tette a végeredményt. Annak ellenére, hogy a főpolgármester még márciusban úgy fogalmazott: „dehogy akarok én miniszterelnök lenni„, rövid idő alatt meggondolta magát. Ez azonban korántsem lehet annyira meglepő, mivel a baloldalon teljesen tisztában vannak az egyes jelöltek népszerűségével és elutasítottságával. Karácsony Gergely korábbi munkahelye, a Medián ez év februárjában (amikor Karácsony még nem volt hivatalosan jelölt) tette közzé felmérését, amelyből egyértelműen kitűnik, a főpolgármester a legnépszerűbb jelölt, az ellenzéki szavazók 39 százaléka szavazna rá, míg Dobrev Klára a leginkább elutasított, az ellenzéki választók 39 százaléka nem szavazna rá. Valószínűleg Gyurcsány Ferenc számára egyértelművé vált, ő és felesége elutasítottsága túl magas, így szükségük van egy politikailag erőtlen epizodistára, aki mögött formálisan fel tud sorakozni az ellenzék, míg az ő szerepük inkább a háttérben lesz jelentős. A teljes elemzést itt olvashatják.
   

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tóth Andi gátlástalan fotókon mutogatja a testét - forró képek

metropol.hu

Tömeghalál: testek hevernek a szórakozóhelyen – Videó!

metropol.hu

Tömeghalál: testek hevernek a szórakozóhelyen, mintha tánc közben a padlóra zuhantak volna – Videó!

ripost.hu

Ilyen lesz idén augusztus huszadika

borsonline.hu

Korhatáros kvíz: Szexjáték vagy kutyajáték van a képen? – 18+

mindmegette.hu

A legjobb folyadékpótló gyümölcsök és zöldségek nyárra

ripost.hu

Ez hihetetlen: Részegen szexeltek, 16 lakás égett ki

ripost.hu

Ekkor kell felszedni a kertbe ültetett krumplit, mutatjuk a jeleket

ripost.hu

Tóth Andi levetkőzött, rajongói nem térnek magukhoz - itt a vadító képsorozat

ripost.hu

Sztriptíz a medencében, csupasz mellekkel emelkedik ki a vízből a vadóc álomnő

További cikkek

INSIDER

Vérlázító! Szörnyen kellemetlen helyzetbe hozták Rusvai Miklóst

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás, a háborúnak mielőbb véget kell érnie

INSIDER

Rendkívül súlyos helyzetről számolt be a honvédelmi miniszter

INSIDER

Elárulta a 6 gyermekes édesanya, miért vállalt nagy családot

INSIDER

Erre jobb lesz felkészülni: 40 fok közeli meleg is lehet a jövő héten

INSIDER

Sokkoló: kiderült, hogy miért halhatott meg az anya, aki kislányaival balesetezett Zalában

INSIDER

Riasztást adtak ki a hőség mellett már a zivatarok miatt is

INSIDER

Több kilométeres torlódás az M7-esen, a Balaton felé