Létrehozva: 2021.05.31.

A mai az utolsó nap: holnaptól sok ezren bukhatnak sok ezret – mi szóltunk!

Bár a kormányzati döntés világos, több helyen is haladékot kaptak az érintettek. Ugyanakkor a legvégső dátum ma lejár, holnaptól mindenhol életbe lép a változás.

Az ötmillió beoltott elérésével sikerült letörni a járvány harmadik hullámát, ezzel újabb változások léptek életbe. Ezek közé tartozik, hogy május 25-étől megszűnt az ingyenes parkolás a járvány előtti fizetős helyeken. Ugyanakkor több fővárosi kerület, illetve magyarországi település vezetése úgy döntött, pár nappal meghosszabbítja a díjmentességet.

Utóbbiak közé tartozik többek közt a főváros II., illetve III. kerülete, valamint Zalaegerszeg, de Kecskemét is jelezte, hogy május 31-éig nem bünteti meg a parkolási díj megfizetés enélkül parkoló autósokat.

Fotó: Ripost

Budapesten, a Műegyetem rakparton a napokban piros helyett sárga „mikuláscsomagot” kapott több autós is. Ám a pakkban bírság helyett felszólítás szerepelt, mely jelezte, hogy május 25-étől újra fizetős az adott terület, ugyanakkor ezúttal pótdíj kiszabására nem került sor.

Fotó: Ripost

Június elsejétől viszont felejtsük el az elmúlt hónapokban megszokott parkolási gyakorlatot, ha csak nem akarunk több ezer forintos bírság megfizetéséért rohangálni.

Míg a változás kapcsán sokan bosszankodnak, hogy újra fizethetnek, szép számmal vannak, akik örömmel nyugtázzák, hogy végre nagyobb eséllyel találnak parkolóhelyet, még ha fizetni is kell érte.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek