1 éve

Újabb fejlemények a magyar pedofil hálózat kapcsán

Gyermekpornográf felvételeket megosztó, nemzetközi bűnszervezetre csapott le a rendőrség, az ügyészség négy magyar gyanúsított letartóztatását indítványozza.

Mint arról beszámoltunk, sikerült beazonosítani egy bűnszervezet vezetőjét, aki a lakásán lévő szerverről üzemeltetett a darkneten egy nemzetközileg ismert pedofil fórumot, amelynek több ezer hazai és külföldi felhasználója volt.

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében most arról ír, hogy a megalapozott gyanú szerint egy 46 éves férfiről van szó, aki 2019 nyarától, Budapestről egy olyan, nemzetközi bűnszervezetet irányított, amely gyermekek szexuális kizsákmányolásáról készített képek gyűjtését és megosztását végezte az ún. darkneten. Az elkövetésben három további magyar férfi is részt vett, egyikük saját gyermekét is rendszeresen abuzálta, amelyről felvételeket készített, és azokat mások számára is hozzáférhetővé tette.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az Europol és az Interpol közreműködésével felderítette a négy férfi tevékenységét és a Terrorelhárítási Központtal karöltve 2021. május 5-én, nagyszabású akció keretében elfogta őket.

A Budapesti IV. és XV. kerületi ügyészség megállapította, hogy a kiemelt tárgyi súlyú ügyben megalapozottan lehet tartani attól, hogy a legsúlyosabb kényszerintézkedés nélkül a gyanúsítottak a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, veszélyeztetnék a bizonyítást, illetve az elkövetést folytatnák. A kerületi ügyészség így mind a négy férfi ügyében kizárólag a letartóztatásra lát alapot, ezért erre tett indítványt a nyomozási bírónál. A kényszerintézkedés elrendeléséről a nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!