1 éve

Most érkezett: elhunyt a híres magyar mentőtiszt

Az Országos Mentőszolgálat kiváló nagyatádi mentőtisztje tragikus hirtelenséggel hunyt el pénteken az otthonában.

Szomorú hírről számolt be a Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. Elhunyt híres bajtársuk, Töreki Tamás mentőtiszt, aki a szabadidejében a feleségével együtt vidramentéssel foglalkozott.

A nagyatádi Töreki Tamás pénteken lett rosszul az otthonában, és a bajtársai hiába küzdöttek az életéért, tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Elhunyt Töreki Tamás, a vidrákat mentő mentőtiszt
Fotó: Facebook/OMSZ

„Az Országos Mentőszolgálat kiváló nagyatádi mentőtisztje, akinek embersége valóban emberfeletti volt, pénteken tragikus hirtelenséggel otthonában elhunyt. Segítségére érkező bajtársai hiába küzdöttek hosszasan az életéért, már nem tudták megmenteni. Töreki Tamás bajtársunk legendás segíteni akarásának soha semmi nem szabhatott gátat, nem ismert lehetetlent ha segítségért fordultak hozzá” – emlékeztek rá az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Töreki Tamás beteghordóként kezdte a pályafutását. Később ápolói végzetséget, majd mentőtiszti diplomát szerzett, hogy segíthesse a rászorulókat. A hivatása volt a mindene, amit a bajtársai szerint a legmagasabb szinten művelt.

„Huszonkét év odaadó szolgálatában megszámlálhatatlan életet mentett meg, de nem csak emberekét. Tamás álmodta meg és üzemeltette a világon egyedülálló Petesmalmi Vidraparkot, ahol az általa mentett vadállatoknak adott otthont. A jólelkű szakember olyan betölthetetlen űrt hagy maga után, amit most még fel sem fogtak a megrendült életmentők. Ezzel a korábbi felvétellel búcsúzunk a világ, kétségkívül egyik legemberibb mentőtisztjétől, Isten nyugosztalja!” – írták a szomorú bejegyzésben.

Az alább látható videóban te is megnézheted, milyen rendkívüli ember volt Töreki Tamás. Nyugodjék békében!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!