1 éve

Ezt jobb, ha tudod: így változik Budapesten a tömegközlekedés húsvétkor

A húsvéti ünnepnapokon változik a fővárosi tömegközlekedési járatok menetrendje. Mutatjuk, mire kell figyelned!

A húsvéti ünnepnapokon változik a fővárosi tömegközlekedés – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Budapesten és az elővárosi kék autóbuszokon, valamint a HÉV-vonalakon nagypénteken az ünnepnapokon érvényes menetrend, nagyszombaton a szombati napokon érvényes menetrend, húsvétvasárnap és -hétfőn ismét az ünnepnapokon érvényes menetrend lesz érvényben.

Változik a tömegközlekedés húsvétkor Fotó: MTI

Péntektől hétfő estig a 3-as metró Újpest-központ és a Lehel tér, valamint a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között, az M3 pótlóbusz pedig a Lehel tér és a Nagyvárad tér között közlekedik.

Szombattól ezentúl hétvégén is betérnek egyes 200E autóbuszok a Cargo Cityhez, így a hét minden napján lehetővé téve a munkahelyek kedvező elérését.

Keddtől a BKK-járatok és az elővárosi kék Volánbusz-járatok az elrendelt online oktatáshoz igazodva továbbra is az iskolaszünet idején érvényes munkanapi menetrend, a MÁV-HÉV szerelvényei pedig az iskolaidőszakban szokásos menetrend szerint járnak.

  • A szentendrei HÉV a hosszú hétvégén a szombaton és munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekedik. Április 6-án, kedden a tanítási szünetben érvényes, majd pedig a tanítási időszaki menetrend lesz érvényben.
  • A ráckevei, a gödöllői és a csömöri HÉV-vonalon a hosszú hétvégén a szombati és munkaszüneti napi, keddtől pedig a munkanapi menetrend lesz érvényben.
  • A H7-es pótlóbusz és a csepeli (H7-es) HÉV pénteken a munkaszüneti napokra, szombaton a szombatra, vasárnap és hétfőn a munkaszüneti napokra vonatkozó menetrend szerint közlekedik. Kedden a tanítási szünetben munkanapokon érvényes menetrend, utána ismét a tanítási időszaki menetrend lesz érvényben.  

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!