RETRO RÁDIÓ

Ez az, ami nélkül nem veszik fel a pincéreket

Ez az, ami nélkül nem veszik fel a pincéreket
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2021. 04. 25. 07:40

Nem mindegy, megfelel-e a jelentkező ennek a szigorú elvárásnak!

Egy budapesti vendéglátóhely egészen sajátos HR-technikát válaszott leendő munkavállalók kiválasztására. A Dob utcai Fekete Kutya gasztrokocsma tulajdonosa a Ripost-nak elmondta, sokakhoz hasonlóan a terasznyitásra ők is két új munkaerővel indultak és csak olyan embert válaszottak ki, aki legalább az első koronavírus elleni védőoltását megkapta.

„Nekünk a pultosok és a vendégeink védelme az első, nem engedhetjük, hogy bajuk essen”

- jelentette ki a férfi, aki édesanyjával együtt már megkapta az oltást.

A Fekete Kutya árkádja egyenlőre csak hétvégente fogadja a vendégeket Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

Oltás nélkül nincs nyitás

A vírus és a vele járó fél éves bezárás a kultikus, cseh söröket árusító kocsmának komoly pofont jelentett: a csapolt sörök teljesen odalettek, és 92 százalékos készlethiányuk van. A kocsma tulajdonosa részben az oltás és a készlethiány miatt csak óvatos lépésekkel nyit és az első két hétben csak pénteken és szombaton lesznek nyitva a teraszok.

„Mivel még nem alakult ki a többiek védettsége és az enyém sem, ezért egyelőre csak hétvégente nyitunk ki” – mondja a férfi, hozzátéve: a vendéglátóegységek pultjaiban általában a fiatalabb korosztály kap helyet, ezért az ő átoltottságukat még megvárják.

Így biztos lesz olyan munkaerőnk, akit be is oltottak.

Ezeket a szabályokat kell betartani a teraszokon • a teraszok, kerthelyiségek reggel öttől este fél tízig lehetnek nyitva • a teraszokon és kerthelyiségekben tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni • a vendéglátóhelyek belső területein a maszk kötelező, ott csak a megrendelt étel és ital elviteléhez, illetve a mellékhelyiségek használatához szükséges ideig lehet tartózkodni • a vendéglátóhely üzemeltetője és alkalmazottja az üzlet teljes területén köteles a maszkot viselni • a védelmi intézkedések betartásáról az üzemeltető köteles gondoskodni • szabálytalanság esetén a vendéglátó üzlet ellen 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírság szabható ki, de akár az ideiglenes bezárás is elrendelhető • a védelmi intézkedéseket megszegő vendégekkel szemben 5 ezertől 500 ezer forintig terjedő bírság szabható ki

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.