1 éve

Koronavírus: már 2 millió 760 ezer a beoltott, egyre jobb az átoltottság itthon

Már közel hárommillió ember kapta meg a koronavírus elleni vakcinát, így Magyarország még mindig a második helyen áll az uniós átoltottsági listán.

Folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltás: a szombat reggeli adatok szerint a beoltottak száma 2 760 938 fő, közülük 1 171 475 fő már a második oltását is megkapta.

A magyar lakosság 27,5%-a már kapott oltást, szemben az uniós 14,4%-os átlaggal.

Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, szerdától megkezdődhetett a lépcsőzetes újraindítás.

Koronavírus: egyre több a beoltott Magyarországon

Szigorú járványügyi intézkedések mellett, de kinyithattak az üzletek, a szolgáltatások és a kijárási tilalom 22 órára tolódott. Emellett a védelmi intézkedések továbbra is érvényben maradnak.

Szombaton is folytatódik a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók soron kívüli oltása a kórházi oltópontokon. A háziorvosok is folytathatják a regisztráltak beküldését a kórházi oltópontokra, ahol most Pfizer és Szputnyik vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása első fokozatának feltétele a 2,5 millió beoltott volt. Eszerint a kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosult, az üzletek reggel 5 óra és 21.30 között lehetnek nyitva, és átlagosan 10 négyzetméterenként egy vásárló lehet az üzletben. Nyitva lehetnek a fodrászatok, kozmetikák és más szolgáltatók.

A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb 1,5 millióval nőtt és már a 4 milliót is meghaladja a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek.

Az időseket különösen, de mindenki mást is arra kér a kormány, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!