1 éve

Halálon túli szerelem: 75 éve visz virágot kedvese sírjához a budapesti bácsi

Még az elmúlás sem állhat a rejtélyes udvarló érzelmei útjába. A fiatal Márk pedig úgy döntött, megkeresi elhunyt rokona örök szerelmét.

Méghogy a halálon túli szerelem csak a romantikus lányregényekben létezik! Óriási tévedés, és a bizonyítékért nem kell messzire utazni: a történet színhelye Magyarország.

„Ez egy szomorú és egyben szép történet lesz” – indított egy budapesti zárt Facebook-csoportban Márk, aki elhatározta, hogy felkutatja elhunyt rokona fiatalkori szerelmét. A megható szerelem még a '40-es években kezdődött, és úgy tűnik, azóta sem múlt el.

„Nagyapámnak volt egy nővére, aki sajnálatos módon elhunyt 1946-ban 19 évesen. Palásthy Kornéliának hívták. Akkoriban volt egy udvarlója, Hámori Miklós. Őt szeretném megtalálni, hátha van rokona a csopiban” – írja Márk, hozzátéve: hogy az akkor 21 éves Hámori Miklós azóta is hordja a virágot elhunyt kedvese sírjára, aki anno Rákosligeten lakott.

A 27 éves férfi a Ripost-nak elmondta, a nagyapja, Levente évekig őrizte magában testvére emlékét, anélkül, hogy megosztotta volna, míg végül tavaly mesélt neki Kornéliáról.

„Egy éve tudtam meg, hogy volt a nagypapámnak egy nővére. Mivel nagyon korán elment, valahogy sosem került szóba vagy nem említette.”

A romantikus poszt sokakat megérintett, ám akadtak kételkedők is. Van, aki a most 96 éves Miklóst túl idősnek tartja ahhoz, hogy virágot vihessen elhunyt kedvese sírjára, de Márk szerint nincs lehetetlen.

Fotó: Facebook

„Az én nagypapán 89 évesen tavaly nyáron fára mászott, hogy cseresznyét szedjen, innentől kezdve nincs lehetetlen” – írja.

Nagyon meghatotta a 75 éve tartó szerelem

„Ez az ember mind a mai napig virágot visz a nagyapám nővérének a sírjára. Számomra ez megható, hogy ennyi év elteltével is gondol a szerelmére. Akkoriban ha azt mondták, hogy örökre szeretlek az tényleg úgy volt” – írja a férfi, aki lapunknak hozzátette: nagyon bízik benne, hogy a nagyapja, Levente és Miklós végre találkozhatnak. „Ő az egyetlen ember, aki még emlékszik és őrzi Kornélia emlékét. Tudnának miről beszélni!”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!