Létrehozva: 2021.04.14.

Fontos bejelentést tett Szijjártó Péter a kormányülésről

A külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán számolt be a legújabb támogatásról, amiről a kormány döntést hozott.

A pandémia alatt nemcsak mindannyiunk élete került veszélybe, hanem sokak munkahelye és ezzel együtt Magyarország gazdasága is. A kormány ezért folyamatosan olyan támogatásokat biztosít a vállatoknak és a vállalkozóknak, melyek segítenek megőrizni a munkahelyeket.

A kormányülésen most ismét döntés született egy újabb támogatásról az eddigi 800 milliárdnyi segítségen felül. 30 milliárd forintos keretösszeggel bővült az elérhető támogatások köre.

A részleteket Szijjártó Péter mondta el az alábbi videóban.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, sok más országgal ellentétben Magyarországon sikerült meggátolni azt, hogy a világjárvány következtében tömeges munkanélküliség jöjjön létre.

Ehhez szükség volt arra, hogy a kormány támogatást nyújtson a magyarországi vállalatoknak több mint 800 milliárd forintnyi beruházáshoz – tette hozzá.

A program sikerét látva most újabb 30 milliárd forint értékben nyújt támogatást a kormány kapacitásbővítő, a hatékonyságot és a termelékenységet javító beruházásokhoz azoknak a vállalatoknak, amelyek elkötelezik magukat, hogy továbbra sem bocsátanak el senkit a munkavállalóik közül – fűzte hozzá a miniszter.

A 30 milliárd forintnyi keretösszegből 1,8 millió eurónyi támogatást nyújtanak vállalatonként, ami a teljes beruházás egyötödét jelentheti. Ez alól kivételt képez hét olyan megye, ahol a gazdasági fejlettség az országos átlaghoz képest elmaradt – fejtette ki a miniszter, hozzátéve, hogy ezekben az országrészekben a beruházás összegének egyharmadát állja a kormány programja.

„A legfontosabb célunk az, hogy a magyar emberek munkahelyeit megvédjük, illetve az elveszett munkahelyek helyett újakat hozzunk létre” – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Mostanáig több mint 160 ezer munkavállaló után igényeltek ágazati bértámogatást a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került szektorokban működő cégek a megítélt támogatások 99 százaléka, mintegy 68 milliárd forint már meg is érkezett a vállalkozások számláira- jelentette be szerdán Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára. Az ITM közleményében hozzátette: „A járvány elleni küzdelemben a vakcina a leghatásosabb fegyverünk, éppen ezért nagy eredmény, hogy keddre már több mint 3 millióan megkapták az oltás első adagját. Azonban továbbra is rendkívül fontos, hogy minél több ember regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon, és amikor sorra kerül, menjen el és oltassa be magát” – mondta Schanda Tamás. „Az élet és az egészség védelme mellett a kormánynak a gazdaságot is támogatnia kell, hiszen azt látjuk, hogy a magyar emberek munkából akarnak megélni” – tette hozzá. A legfrissebb adatokat ismertetve elmondta: „eddig több mint 26 ezer vállalkozás igényelte mintegy 163 ezer munkavállalójának az ágazati bértámogatást. Mostanáig összesen 68 milliárd forinttal segítettük a hazai cégeket a talpon maradásban, a munkahely megőrzésében. A kifizetéseket a lehető leggyorsabban intézik a kormányhivatalok, a megítélt támogatások 99 százaléka már megérkezett a cégek számláira.” Az ágazati bértámogatási programban a támogatott munkavállaló bérének felét térítik meg a mindenkori minimálbér másfélszereséig. Az állam a járulékokat is elengedi, így a munkabér mintegy kétharmadát fedezi – emlékeztetett az ITM. „A gazdasági mutatók mögött emberek, családok vannak. Meg kell védenünk a munkahelyeket, segítenünk kell a vállalkozásokat abban, hogy talpon maradjanak, és amint lehetséges, újult erővel indíthassák be az üzleteiket. A veszélyhelyzeti intézkedések lépcsőzetes feloldása a beoltottak számának európai szinten élenjáró ütemű növekedésével már megkezdődhetett. A koronavírus hatásainak leginkább kitett cégek ennek ellenére még az áprilisi bérekhez is kérhetik az ágazati bértámogatást a hónap végéig” – tette hozzá Schanda Tamás.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nézegessen Magyar Péter mellett tüntetőket!

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

borsonline.hu

Ez még Hamiltonnál is nagyobbat szólhat, elképesztő átigazolásra készül a Red Bull

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Új sorozat érkezik a Fix Magyar Állampapírból

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast