1 éve

„Anya, itt vagyok a sürgősségin, beteg a tüdőm” – hét nap különbséggel veszítette el lányait Ildikó

Felemészti a gyász a tarnaörsi édesanyát, aki elvesztette a gyermekeit a koronavírus miatt. Unokái próbálják tartani benne a lelket.

Felfoghatatlan tragédiát szenvedett el nemrég egy Tarnaörsi család. N. Józsefné mindössze egy hét alatt elveszítette két legfiatalabb gyermekét. A testvérekkel a koronavírus végzett.

A család megpróbáltatásai tavaly októberben kezdődtek, amikor a 31 éves Erika epehólyagműtéten esett át. Felépülés jól indult, ám egy hónap múlva lebetegedett. Gyakran fulladt és már a házat sem tudta elhagyni. Amikor kórházba szállították kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Másnapra már lélegeztető gépre került, majd 13 nap kemény küzdelem után meghalt – tudta meg a Blikk.

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

Ezzel egy időben az asszony másik lánya, a 33 éves Nikoletta fejében egy zsírdaganatot találtak. A rutin műtét még rendben zajlott, ám a varrat szedésnél már rosszul érezte magát. Akkor derült ki, hogy ő is megfertőződött.

„Amikor bement a varratszedésre, a húgát már az intenzíven ápolták. Nagyon sírt, hogy mi lesz velük. „Anya, itt vagyok a sürgősségin, beteg a tüdőm” – ezt mondta utoljára. Három nap múlva pedig örökre lehunyta a szemét. Erikával pedig még akkor beszéltünk, amikor bement a kórházba. Azt mondta, vigyázzak a gyerekeire és azt üzente, hogy nagyon szeret bennünket” – zokogott Ildikó.

„Erika nem tudott a testvére haláláról, altatásban volt, így legalább nem ezzel a tudattal kellett itt hagynia a földi életét. Egyébként egyiküknek sem volt semmilyen komoly betegsége, elképzelhető, hogy a covidot egymástól kapták el. Azt érzem, hogy az én életemnek is vége lett azzal, hogy a két lányomat egyszerre elveszítettem. Most a két másik gyermekem és az unokáim próbálják tartani bennem a lelket. Négy gyerek maradt félárván a tragédia után. Egy hét alatt vitte el a lányaimat a covid, erre nincsenek szavak. Tisztességes, becsületes és jó édesanyák voltak és legfőképpen jó gyermekek voltak a szüleikhez. Ennek nem így kellett volna lennie” – tette hozzá az asszony.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!