Létrehozva: 2021.03.23.

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.

Magatehetetlen, 12 éves rokonát erőszakolta meg egy férfi Abaújszolnokon. A férfi a lányra és annak öccsére rendszeresen vigyázott, az apjuk kérte meg rá. Egyik alkalommal azonban a férfi megerőszakolta a bepelenkázott, magatehetetlen lányt, ezt hallották meg a szomszédok, benéztek a kulcslyukon, majd rárúgták az ajtót és kikergették a szobából. A 65 éves férfi ellen most emeltek vádat, ő viszont mindent tagad.

Köpködés, rugdosás és törött üveg. Összeverekedett egy taxisofőr és egy buszvezető a piros lámpánál Budapesten. A konfliktus egy szabálytalan besorolással kezdődött, majd gyakorlatilag a forgalom közepén verekedtek össze. Az esetről videó is készült, most emeltek vádat ellenük. Kiderült, hogy a taxisofőr korábban már volt börtönben, ha elítélik, újra a rácsok mögé kerülhet.

Az ablakon menekült ki egy házaspár a saját otthonából Gödön, hatalmas lángokkal égett a házuk. A nő az emeletről ugrott le, akkora volt ugyanis a tűz, hogy a lépcsőn már nem tudott lejönni. A férfi saját maga egy slaggal kezdte oltani a lángokat, de hiába, még a házi kedvenceik is bent rekedtek. Katymáron pedig egy cigicsikk miatt gyulladt ki egy ház, lakhatatlanná vált.

A kutya helyett ismerősét találta el egy sörétes vadászpuskával egy férfi Csemőn. A férfi azért lett dühös, mert az állat megtámadott egy kecskét. Ezután határozta el, hogy megöli ismerőse kutyáját. A férfi részeg volt, amikor elment ismerőséhez, a puska pedig előbb sült el és eltalálta a férfi lábfejét, amit később amputálni kellett. A lövöldöző évekre börtönbe kerülhet.

KALAPÁCCSAL VERTE ÖSSZE SZOMSZÉDJÁT

Kalapáccsal támadt rá szomszédjára egy 84 éves férfi Dévaványán. A férfi életveszélyesen megsérült, a helyiek szerint a szemét is kiverte a támadója. Az utcabeliek azt mondják, a nyugdíjas azért támadt a férfire, mert azt gondolta, szomszédja lop tőle. A rendőröknek nem tudta megmondani, miért ütött a kalapáccsal, most a helyiek rettegnek.

VÍZVEZETÉKSZERELŐ OKOZTA A ROBBANÁST

Vízvezeték-szerelő szerelte a gázt, ezért történt a brutális szekszárdi gázrobbanás. A kivitelezési munkákat pedig már egy 47 éves – szintén képesítés nélküli – alvállalkozója végezte. Ez derült ki most, vádat emeltek ugyanis a vállalkozók ellen. 20 lakás vált lakhatatlanná két évvel ezelőtt, összesen 150 millió forintos a kár. Az is kiderült, hogy a munka közben számtalan előírást megszegtek.

ÉGETT A GARÁZSA, Ő INKÁBB SÖRÖZÖTT

„Mindjárt megyek, csak megiszom a söröm.” Ezt mondta egy tomajmonostori férfi, akinek gyerekei szóltak, hogy hatalmas lángokkal ég a garázsuk. A 37 éves férfi épp a kocsmában volt, amikor valószínűleg a gyerekek szórakozásból felgyújtották az épületet. Senki nem volt otthon, a szomszéd hívta a tűzoltókat, de mire az apa hazaért a kocsmából, már el is oltották a tüzet. A szülők ellen vádat emeltek.

GYEREKEIVEL A KEZÉBEN FUTOTT AZ ANYA

Két kisgyerekével a kezében menekült az égő házból egy édesanya Csökmőn, Hajdú-Biharban. Az ötéves kisfiú és kétéves kishúga épp felébredt, amikor a lángok felcsaptak és csak annyi idejük maradt, hogy kiszaladjanak a házból. A tűzoltók hiába értek ki gyorsan és fékezték meg a lángokat, a családnak mindene odalett. A ház most lakhatatlan, a család rokonokhoz költözött.

Megerőszakolt, megszurkált és csaknem 20 percig fojtogatott egy 16 éves lányt egy 38 éves férfi Tomajmonostorán, Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A tinédzser édesanyja nyilatkozott a Tényeknek. Azt mondja, 16 éves lánya olyan állapotban ment haza, ahogy senki sem szeretné látni a gyerekét. A férfi a közeli dögkúthoz csalta a lányt, azt hazudta neki, ajándékot kap, majd rátámadt.

Szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy férfi Hajdúszoboszlón. A fürdőszobában lett rosszul és összeesett. A fia talált rá és hiába hívott mentőt, már nem tudtak rajta segíteni. A házban nyílt égésterű vízmelegítő működött, de szén-monoxid-érzékelő nem volt mellette.

ANYJÁT IS MEGSZÚRTA AZ ÖNGYILKOS FIÚ

Meg akarta ölni magát, a megmentésére siető édesanyját pedig megsebesítette egy fiatal férfi Gödöllőn. Egy késsel akart végezni magával, de anyja ezt észrevette és le akarta állítani. Megpróbálta kicsavarni fia kezéből a kést, a dulakodás közben azonban ő is megsérült. A mentők mindkettejüket kórházba vitték, a férfi életveszélyes állapotban van.

ÖKÖLLEL ÜTÖTTÉK A RENDŐRÖKET

Rendőrökre támadt egy részeg férfi vasárnap este a Pest megyei Pencen. A férfi az autójával az árokba csapódott. Amikor az épp arra járőröző rendőr intézkedni akart vele szemben, rátámadt. Hat rendőrautó érkezett a helyszínre, hogy lefogják a megvadult férfit, azonban egy ismerőse segített neki, így már ketten ütötték a rendőröket. Mindkét férfit megbilincselve vitték el. Akár évekre is börtönbe kerülhetnek.

PUSKÁVAL VÉGEZTÉK KI A MACSKÁT

Puskával végeztek ki egy macskát Hajdúsámsonban. A család kedvencét az udvaron lőtték le, gazdái már csak azt vették észre, hogy kedvencük összeesett. A végzetes lövés előtt a gyerekek még az udvaron játszottak a macskával, szerencse, hogy a lövedék nem talált el senkit. A család feljelentést tett.

Egy apuka és 16 éves fia haltak meg egy brutális balesetben Cibakházánál. Egy busznak csapódtak hatalmas sebességgel, miután egy kanyarban átsodródtak a szembesávba. A férfi és fia a helyszínen azonnal meghaltak, a buszon hatan sérültek meg. Dunapataj közelében pedig egy 57 éves nő halt meg, amikor előzés közben egy teherautóval ütközött.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Franciaország szerint Ukrajnának nincs más választása

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

borsonline.hu

Nem akárki kürtölte világgá, Szoboszlai Dominik sorsdöntő hírt kapott

magyarnemzet.hu

Visszatért a régi Rafael Nadal? A spanyol klasszis nagy sikere után válaszolt

ripost.hu

4 csillagjegy, akikre április végén nagy harc vár! Érdemes készülniük

origo.hu

Katasztrófával fenyegeti a NATO-t Oroszország

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte

INSIDER

Ócsai horror: Elképesztő pofátlanság, mit kértek a patkány harapta kislány anyukájától az albérletért