1 éve

Nincs megállás: hétvégén is folyamatos az oltás országszerte

Lassan eléri a két milliót hazánkban a beoltottak száma. Az oltás folyamatos, hétvégén is zajlik, országszerte.

Folyamatosan zajlik az oltás

Folyamatosan zajlik hazánkban a koronavírus elleni oltás, a háziorvosi rendelőkben és a kórházi oltópontokon is.

„A háziorvosok remekül teljesítenek. A háziorvosok elsöprő többsége erőn felüli munkát végezve, kellő megfontolással sorolja be az oltásra várókat. (..) Amint a vakcinák száma növekedni fog, a kórházi oltópontok száma is növekedni fog” – emelte ki nemrég egy, a Facebookon közzétett videójában Orbán Viktor miniszterelnök az oltási rend kapcsán.

Kaposvár, 2021. március 28.
Oltópont a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban 2021. március 28-án.
MTI/Varga György

A mai napig már 1 903 498 fő a beoltottak száma, ebből 685 971 fő a második oltását is megkapta. Az MTI fotósai több nagyváros kórházi oltópontjára is ellátogattak a hétvégén. A fotók tanúsága szerint remekül halad az oltás országszerte, például Miskolcon is.

Miskolc, 2021. március 28.
Katona Gizella ápolónõ a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina elsõ adagjával beolt egy férfit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 28-án.
MTI/Vajda János

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban is zavartalanul folyik a vakcinák beadása.

Nyíregyháza, 2021. március 28.
Gál János szülés-nõgyógyász fõorvos beolt egy férfit a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina elsõ adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 28-án.
MTI/Balázs Attila

Kaposváron szintén remek ütemben oltják az időseket.

Kaposvár, 2021. március 28.
Sperl Rózsa Enikõ ápolónõ beadja a Pfizer-BioNTech koronavírus ezelleni vakcina elsõ adagját egy idõs nõnek a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház oltópontján 2021. március 28-án.
MTI/Varga György

Szolnokon is az a jellemző, hogy szinte minden behívott megjelenik.

Szolnok, 2021. március 28.
Nagyné Lázár Györgyi, az oltópont munkatársa átadja az igazolást egy idõs nõnek, miután beadta neki a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina elsõ adagját a szolnoki Hetényi Géza Kórházban kialakított oltóponton 2021. március 28-án.
MTI/Mészáros János

Fontos információk az óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozóknak

Mint ismert, a kormány azt a döntést hozta, hogy az egészségügyi, a szociális dolgozók, a regisztrált idősek, a rendőrök és katonák mellett elindítja a regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok, valamint a bölcsődei dolgozók oltását is annak érdekében, hogy az óvodák és iskolák újranyitásával a pedagógusok is nagyobb védettséggel állhassanak újra munkába. Most mindannyiukat arra kérik, aki még nem tette meg, de szeretne oltást, az március 29-e, hétfő éjfélig regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!