2010 óta nyolcszor annyi pedofilt ítéltek el, mint korábban

POLITIK
Létrehozva: 2021.03.13.

Kásler Miklós: A magyar kormány megelőzte a legtöbb európai országot

A miniszter elmondta, rendkívül nehéz a koronavírus harmadik hulláma, mert ezt nem ugyanaz a vírus okozza, mint ami az első kettőt.

Kásler Miklós szerint nagy szükség van a nemzeti egységre a koronavírus elleni harcban. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere március 15-höz közeledve kijelentette: az akkori rendkívül nehéz helyzetben a magyar nemzet fel tudta mutatni a nemzeti egységet, fel tudta mutatni azt a képességet, hogy a nehézségekre egységesen válaszol.

„Jelen pillanatban is szükség van a helytállásra, és szükség van a nemzeti egységre a Covid elleni harcban” – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter.

A tárcavezető a vakcinabeszerzésről kijelentette: a magyar kormány gondolkodásban és cselekvésben megelőzte a legtöbb európai országot. Időben megrendelte a vakcinákat, és miután a világ egyik részéről érkező vakcinák mennyisége és tervezhetősége nem váltotta be az eredeti várakozásokat, ezért a világ másik részéről szereztünk be.

Kásler Miklós: A koronavírus harmadik hulláma nehezebb az előzőeknél
Fotó: Soós Lajos / MTI

Elmondta, rendkívül nehéz a fertőzésnek a harmadik hulláma, mert ezt nem ugyanaz a vírus okozza, mint ami az első kettőt. A brit mutáns fertőzési gyorsasága majdnem duplája az eredeti vírusnak, ifjabb korosztályokat is megbetegít, és a harmadik jellemző az, hogy a betegség lefolyása súlyosabb.

„Mindezek indokolták a szigorításokat, és kényszerhelyzetbe hozzák a kormányt és a lakosságot is, hogy az átoltottságot minél gyorsabban növelni lehessen” – tette hozzá.

A covid terápiákról és gyógyszerekről azt mondta: a favipiravirt Magyarországon a járvány kezdete óta alkalmaztuk. Ettől a gyógyszertől azt lehet várni, hogy a fertőzés korai szakaszában alkalmazása esetén a betegség lefolyása enyhébbé válik, akár el lehet kerülni a kórházi gyógykezelést.

„Ezért olyan környezetet teremtettünk, hogy a családi orvos megfelelő körültekintéssel felírja a gyógyszert, akár úgy is, hogy az oltópontokon pozitív diagnózis esetében az ott lévő orvos a beteg kikérdezése, megvizsgálása után kézbe adja favipiravirt” – hangsúlyozta az orvosminiszter, jelezve, hogy a kormány átvállalja a gyógyszer finanszírozást.

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 293 414 fő a beoltottak száma, ebből 377 343 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról. Kérjük, hogy tartsák be az óvintézkedéseket! 9444 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 507 627 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 163 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 790 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 349 530 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 141 307 főre emelkedett. 8897 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 989-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A háziorvosok AstraZeneca-vakcinát kaptak ezen a héten, és az Operatív Törzs azt kérte tőlük, hogy a még be nem oltott regisztrált idősek oltását folytassák. A kórházi oltópontokon Szputnyik és Pfizer oltóanyagok vannak, amelyekkel szintén elsősorban a háziorvosok által beküldött regisztrált idősek oltása folytatódik. A kórházi oltópontokon vasárnapig a 60 év alatti krónikus betegeket is oltják AstraZenecával, az érintettek erre SMS-ben kaptak behívót. Kérjük, hogy a hosszú hétvégén is tartsák szem előtt, hogy a járvány rendkívül intenzíven terjed, kerüljék azokat a helyeket, ahol nagyobb esélye lehet a fertőzésnek! A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb egymillióval nőtt a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Az időseket különösen kérjük, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon! A védőoltás életet ment.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Titkos tárgyalásokat kezdett egy NATO-ország Ukrajnáról

origo.hu

Drámai hírek érkeztek Bruce Willis állapotáról

borsonline.hu

Telefonáltak a kórházból, hogy édesanyám meghalt: amikor megláttam a holttestet, sikítani kezdtem

vg.hu

Így áll Magyarország legnagyobb autópálya-alagút építési projektje – fotók

mindmegette.hu

Te is gyakran felébredsz? Akkor ez a 3 gyümölcs segíthet, hogy nyugodtan aludj éjjel

mandiner.hu

Megszólalt a svéd miniszterelnök a magyar parlament döntése után

origo.hu

Váratlanul szakított a TV2 álompárja

travelo.hu

Gyászol New York: elpusztult a város szeretett, vadon élő baglya

life.hu

A tartós megoldás: a hüvelyflóra regenerálása a mindennapokban (hirdetés)

origo.hu

Így válasszunk műfüvet! Közel 40 százalékkal nőtt a műpázsitot választók száma ( hirdetés)

life.hu

Nem csak a tűrőképességeden múlik, hogyan éled meg a havivérzéssel és a PMS-sel járó fájdalmakat (hirdetés)

ripost.hu

Különleges vendég jelent meg Krausz Gábor oldalán a Séfek séfe forgatásán

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Brüsszel már márciustól ránk akarja sózni a migránsok tízezreit

INSIDER

Karácsony próbálja mismásolni botrányait, de a "levágásra ítélt pulykákat" nehéz lesz átvernie

INSIDER

Orbán Viktor felszólalásával kezdődik az országgyűlés tavaszi ülésszaka,, itt követheted élőben

INSIDER

Vízágyúval oszlatják a rendőrök a tüntető gazdákat Brüsszelben! - videó

INSIDER

Kétszámjegyű változás jön a benzinkutakon

INSIDER

Megállíthatatlanul közelít felénk, ezt jósolják a meteorológusok

INSIDER

„Míg odaértem a hűtőig 7-szer elestem” – súlyos agyvérzésből épült fel Vilmos, aki ma másokon segít

INSIDER

Hiába a videós bizonyítékok, az erőszakos baloldali politikusok nem mondanak le