Létrehozva: 2021.03.26.

Ismét hazudott Hadházy Ákos, megint lyukra futott a baloldal

Az OXO Properties Holding Kft. építi azt a birtokot, amelyről Hadházy Ákos a baloldali propagandasajtó segítségével azt próbálta meg elhitetni, hogy Tiborcz Istvánhoz köthető.

Az OXO Properties Holding Kft. építi azt a birtokot, amelyről Hadházy Ákos a baloldali propagandasajtó segítségével azt próbálta meg elhitetni, hogy Tiborcz Istvánhoz köthető. Az OXO Properties azonban Oszkó Péter cége, aki a Bajnai-kormány pénzügyminisztere volt. Hadházy Ákos megint hazudott.

Ennek kapcsán közleményt adott ki az OXO Properties Holding, miután Hadházy Ákos segítségével cikk készült a valótlan állításról a Soros György által támogatott Átlátszó című blogon. Hadházy Ákos megint nem mondott igazat
Fotó: MTI A hírt átvette szinte a teljes baloldali propagandamédia, köztük a régi indexesek blogja – írja az . A cikk egy nagy balatonhenyei birtok építéséről szól, és Hadházyék azt próbálták elhitetni, hogy ennek Tiborcz Istvánhoz van köze. A közleményből azonban kiderül, hogy a birtokot Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminiszterének cége építi. A közlemény szövege: Cégünk számos Balaton felvidéki ingatlanfejlesztés beruházója, melyeknek alapvető célja a térség infrastruktúrájának, illetve ingatlanvagyonának minőségi fejlesztése. Magánbefektetőként beruházásaink közé tartozik a balatonhenyei ingatlanegyüttes. Tevékenységünk során a térség számos fejlesztését hajtjuk végre, ideértve turisztikai, közösségi és magáncélú fejlesztéseket is. Az érintett balatonhenyei magánfejlesztésről számos téves információ jelent meg a közelmúltban a sajtóban, melyek szükségtelenül terhelik tevékenységünket és hátrányosan érinthetik működésünket is. Tekintettel az érdekeltségünkbe tartozó tőkealap beruházásának magánjellegére, tisztelettel kérünk mindenkit, hogy ezen tájékoztatásunk alapján a jövőben tartózkodjon a beruházás tulajdonosi körét illető további téves állításoktól és spekulációktól. Köszönettel: Nánási Zoltán OXO Properties Holding Kft. Az Opten cégadatbázis szerint az OXO Properties Holding Kft. tulajdonosa Oszkó Péter, cégjegyzésre pedig Nánási Zoltán jogosult. Vagyis kiderült, hogy Hadházy Ákos és a baloldali propagandasajtó megint hazudott. Czeglédy Csaba továbbra sem mutatta be azt az iratot, amely segítségével jogi szakvizsgára jelentkezett.
Budai Gyula szerint kérdések merülnek fel Czeglédy Csaba jogi szakvizsgájával kapcsolatban, mivel furcsa körülmények között végezte az ehhez szükséges hároméves szakmai gyakorlatát. A fideszes képviselő továbbra is kíváncsi arra az iratra, amely segítségével jogi szakvizsgára jelentkezett. A Facebookon Czeglédy fake newsnak nevezte, amit írtunk, de semmilyen bizonyítékkal nem állt elő. Mint ismert, a baloldal táskás emberének nevezett, korábban adócsalásért jogerősen elítélt ügyvéd zavaros körülmények között intézte szakvizsgáját is.
Legyél bátor, állj ki és mutasd be azt az iratot amely segítségével jogi szakvizsgára jelentkeztél - írta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője Czeglédy Csabának annak kapcsán, hogy az adócsalásért jogerősen elítélt politikus
„Czeglédy Csaba a Vas Megyei Ügyvédi Kamara nyilvántartásában 2010. december 31-től szerepel, ezen időponttal jegyezték be ügyvédként„ – hozta nyilvánosságra a megyei szervezet elnökének levelét közösségi oldalán korábban Budai Gyula. A fideszes parlamenti képviselőnek a közérdekű adatigénylésre adott válaszban az is olvasható: a jogi szakvizsgához szükséges igazolást nem a Vas Megyei Ügyvédi Kamara állította ki. A baloldal adócsaló ügyvédje aligha teljesíthette jogszerűen a kötelező hároméves, jogi munkakörben eltöltött, gyakorlati idejét - fogalmazott Budai Gyula.

Érdekes jogi ütközések

Czeglédy Csaba jogi végzettsége hétfőn is téma volt a parlamentben. Budai Gyula felszólalásában megemlítette: Czeglédy Csaba éppen abban az időszakban töltötte hároméves joggyakorlati idejét, amikor főállásban volt Szombathely alpolgármestere. A politikus korábban a Pesti Srácoknak azt nyilatkozta: 99,9 százalék, hogy nem volt szükség engedélyeztetni jogi természetű munkaviszonyát. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn az országgyűlésben azt mondta: az akkor hatályos törvény szerint főállású polgármester vagy alpolgármester nem létesíthetett egyéb munkaviszonyt. A jogi szakvizsgával kapcsolatos rendelet szerint jogi szakképesítéshez kötött, főállású munkakörben töltött gyakorlati idő szükséges a szakvizsgához. Az alpolgármesteri tisztség nem számít jogi munkakörnek.

Czeglédyt adócsalásért jogerősen elítélték

Mint ismert, Czeglédy Csaba pályafutása során többször is kénytelen volt a bíróság elé állni. A szombathelyi ügyészség 2000 augusztusában megrovásban részesítette 11 rendbeli jogosulatlan adatkezelés, valamint kétrendbeli magánokirat-hamisítás vétsége miatt. Két évvel később a szombathelyi bíróság első fokon két évre felfüggesztett 8 havi börtönre, illetve 300 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte el adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt. A vádirat szerint hamis számlák segítségével nem fizetett be több mint 8 millió forintnyi áfát és társasági adót.
Czeglédy Csaba ideges hozzászólásban reagált Budai Gyula Facebook-oldalán a szakvizsgájára vonatkozó kérdésre, választ azonban most sem adott.
Az utóbbi hónapokban egyre idegesebb Czeglédy Csaba ügyvéd, akit a baloldal táskás emberének is szokás nevezni. Most is a megszokott, agresszív stílusban próbált reagálni Budai Gyula bejegyzésére, amiben arról írt, hogy kérdések merültek fel Czeglédy Csaba jogi szakvizsgájával kapcsolatban, mivel furcsa körülmények között végezte az ehhez szükséges hároméves szakmai gyakorlatát. A fideszes képviselő továbbra is kíváncsi arra az iratra, amely segítségével jogi szakvizsgára jelentkezett. A Facebookon Czeglédy fake newsnak nevezte ugyan a hírt, de semmilyen bizonyítékkal nem állt elő. Most megint reagált Czeglédy, de ezúttal sem mutatott be semmilyen bizonyítékot, csak idegesen vagdalkozott.
Forrás: Origo

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

hirtv.hu

A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast