1 éve

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

FELMENTETTÉK AZ APAGYILKOS FÉRFIT

„Jobb embernek érzem magam, mint előtte.” Ezt mondta a Tényeknek az a férfi, aki néhány éve egy családi veszekedés közben halálra késelte az apját Szomolyán. A fiút tavaly az emberölés miatt négy év börtönre ítélték. Most másodfokon azonban felmentették, mert az ítélőtábla szerint a fiú jogos védelmi helyzetben volt. A kést a részeg apa rántotta elő, majd a feleségére támadt, a fiú pedig csak az anyját és önmagát védte.

MINDEKIT MEG AKART ÖLNI AZ ÁMOKFUTÓ

„Mindenki megdöglik” – ezt kiabálta egy őrjöngő anarcsi férfi a rendőröknek és a tűzoltóknak, akik ki akarták hozni a saját házából. A férfira a felesége hívta ki a rendőröket, mert szétverte az otthonukat és gyilkossággal fenyegetőzött. Végül a férfi magára zárta a házat és azt mondta, felrobbantja magát, majd egy tűzoltót kis híján mellkason szúrt. Kiderült, hogy feleségét évek óta terrorban tartotta, a szomszédokat pedig többször megfenyegette.

AZ ANYA FOJTOTTA MEG ÚJSZÜLÖTT FIÁT

Biztos, hogy életben volt még az az újszülött kisfiú, akit édesanyja brutálisan megölt Versenden. A nő titkolta terhességét, majd, amikor az 5. gyermekét megszülte, akkor előbb megfojtotta egy nejlon galacsinnal, aztán elrejtette a holttestét, később pedig a maradványait felgyújtotta. Most szakértőket hallgattak meg a tárgyaláson. Szerintük egyértelmű életjelei voltak a kicsinek a szülés után, hiába állítja az anya, hogy gyermeke nem sírt fel. Megrázó történet következik.

ELTÉVEDT, RÉMÜLT TÚRÁZÓKAT MENTETTEK

Egy család került bajba Parádon, amikor az anya túrázás közben megcsúszott a jeges úton és kiment a bokája. A férje hívta a rendőrséget, végül a kutató-mentők találták meg őket. A nő annyira átfagyott, hogy kórházba kellett vinni. Fejér-megyében pedig két fiatalt kerestek a tűzoltók az erdőben. Követték a jelzéseket, de eltévedtek és rájuk sötétedett. Ők a 112-es segélyhívót hívták, hogy megmeneküljenek.

Zuhanyzás közben megfulladt egy 12 éves vak kisfiú egy Fejér megyei faluban. A nagyanyja – akinek vigyáznia kellett volna rá – kiment az udvarra. A nő a lányával és unokáival lakott egy házban. A 12 éves értelmi fogyatékos unokájának a fürdését kellett volna felügyelnie, de ő kiment dohányozni, a kisfiú pedig belefulladt a 17 centis vízbe.

Többször is le és föl száguldozott egy autós a kékestetői sípályán tegnap délután. A sofőr ámokfutásáról az üzemeltető készített felvételt. A sípályára nemcsak szánkóval, de még cipőben is tilos a belépés, hogy megvédjék a gondosan kialakított, síelésre alkalmas hóréteget. Az üzemeltető szerint az autós hatalmas kárt okozott. Több hetes munkájukat tette tönkre.

Hetek óta hiány van egy TB által támogatott pulzus- és vérnyomáscsökkentő gyógyszerből. A szívbetegek ugyan megvehetnek egy másik készítményt, az azonban 20-szor többe kerül, mint az államilag támogatott termék. A betegek hiába várnak, mégsem szállítják a gyógyszertárakba a mintegy 100 forintos gyógyszert.

 

Elítélte a bíróság azt a férfit, aki május végén büntetőfékezett, majd le akarta szorítani a másik autóst az M0-s autóúton. A sofőr ámokfutását rögzítette a másik autó fedélzeti kamerája. Az erőszakos sofőr egy hamis rendőrigazolványt is elővett. A bíróság most több százezer forintra büntette az agresszív sofőrt és egy évre bevonták a jogosítványát.

Egy zárlatos jakuzzi miatt gyulladt ki egy garázs és a szomszédos ház is Vácon. Az épület tetejének egy része megégett és még egy ablak is kitört. Az óriási lángokat gyorsan sikerült megfékezni. A garázs tulajdonosai nem voltak otthon, a szomszédok hívták ki a tűzoltókat. A lángokat hatalmas robbanások kísérték.

Árokba hajtottak egy lopott busszal Kulcsnál, a járatot totálkárosra törték. A busszal a sofőr leparkolt, az indítókulcsot benne hagyta, az ajtókat kívülről bezárta. A tolvaj először a településen egy villanyoszlopnak ment, majd az árokba borult vele. A tettest elfogták, egy 19 éves helyi férfi lopta el a buszt.

Életveszélyesen biciklizett egy férfi a 8-as számú főúton hétfőn délután. Az esetről videó is készült, amit egy autó utasa készített. Az út mellett nem volt leállósáv, a biciklis sehova nem tudott lehúzódni, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia. Egy szakember szerint már egy kisebb ütközés is életveszélyes lett volna.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!