1 éve

Teljes sebességre kapcsolt a Liget Projekt

Elérte legmagasabb pontját a Néprajzi Múzeum, szerkezetkész a Magyar Zene Háza és 2020 decemberében átadták a Múzeum Mélygarázst is. Az eddig elkészült intézményeket és közösségi tereket eddig másfél millióan látogatták, ami bizonyítja, hogy a megújult Liget többet és jobbat fog nyújtani látogatóinak.

Millennium háza néven kezdett új életet az Olof Palme ház

A Liget Projekt szakembereinek köszönhetően újra régi pompájában áll az egykori Olof Palme ház, a felújított épület a Millennium Házaként kezdett új életet 2019 őszén. Az épület teljes körű rekonstrukciója keretében az épület előtt egy Rózsakertet is kialakított a Liget Projekt.

Fotó: Városliget Zrt.

Nagy siker a városligeti Nagyjátszótér

A Szinyei Merse Pál: Léghajó című festménye által inspirált, háromszintes mászókával felszerelt játszótér 2019-ben az őszi szünetben nyitott, népszerűsége azóta töretlen, már 400 ezren látogatták meg. A gyermekbirodalomban minden korosztályra gondoltak.

Minden korosztályt egyaránt vonz a Liget Nagyjátszótere Fotó: Ripost

2020 őszén megnyílt a Városligeti Sportcentrum

Három és fél hektáron tucatnyi sportot űzhetnek a látogatók Budapest legsokoldalúbb új sportközpontjában. Van itt egyebek mellett műfüves labdarúgó pálya lelátóval, kosárlabda aréna, három multifunkciós sportpálya, kondipark, sőt mászófal és két Teqball asztal is.

A Rippel-testvérek is letesztelték (Fotó: Budapest Liget Sportcentrum)

Elkészült a Néprajzi Múzeum épületét körbeölelő üvegfüggöny

Az 56-osok terén készülő különleges múzeumépület 2020 őszén került szerkezetkész állapotba és 2022-től várja majd a látogatókat. Az épület meghajlított zöld felületként beleolvad a tájba. 60 százaléka a föld alatt van, háromszor nagyobb kiállítótérrel és új állandó tárlattal nyílik meg. 2018-ban a Néprajzi Múzeum új épülete a világ legjobb középülete lett az International Property Awardson.

Már az üveglapokat is elhelyezték a Néprajzi Múzeum új épületén, mely a 2018-ban a világ legjobb középülete lett
Fotó: Városliget Zrt.

Célegyenesben a Magyar Zene Háza

Bezárult az épület, már a Magyar Zene Háza belső tereinek kialakítása zajlik. A Hungexpo romos épületeinek helyén épült ház egyedi, organikus formavilágával Budapest egyik új ikonikus épülete lesz. A játékosan hullámzó tetőzet a városligeti lombkorona szintje alatt marad, így a ház harmonikusan illeszkedik a tájba. A Magyar Zene Háza 2019-ben nyerte el a Legjobb nemzetközi középület díját az International Property Awardson.

A Magyar Zene Háza 2019-ben nyerte el az Európa legjobb középületének járó elismerést
Fotó: Városliget Zrt.

2020 decemberében megnyílt a Múzeum Mélygarázs

Mérföldkőhöz érkezett a Városliget autómentesítése: átadták a Múzeum Mélygarázst, amely a Dózsa György úton kínál környezetbarát parkolási lehetőséget a parkba érkezőknek és a környéken lakóknak. A három szinten összesen 800 férőhelyes mélygarázs teljesen akadálymentes.

Fotó: Liget Budapest Projekt

Életre kelt Európa legkorszerűbb múzeumi háttérintézménye

2019-ben készült el az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) épülete a Városliget melletti Szabolcs utcában. A Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményének otthont adó központ a kontinens egyik legnagyobb és legkorszerűbb múzeumi háttérintézménye, amely 2020-ban kezdte meg működését. Lezárult a korszerű restaurátorműhelyek kialakítása és zajlik az utóbbi évtizedek legnagyobb léptékű műtárgy-költöztetése is. Az OMRRK Európa legjobb középület fejlesztése” díjat nyerte el 2021. februárjában a világ egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai versenyén, az International Property Awardson.

Budapest Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (Fotó: Markovics Gábor/Ripost)

A megújuló Városligetről látványos, képes összefoglalót találsz a Ripost7 hetilap február 23-án, kedden megjelent számában.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!