1 éve

Kiderült: ez történik az oltópontokon!

Február 4-én elkezdődik a regisztrált legidősebbek oltása. Közülük többeket szintén kórházi oltópontokra rendelnek be a háziorvosok, ezért nem árt tudni, mi történik ezeken a helyszíneken.

A maszkot ne felejtsük otthon!

Azon időseket, akik regisztráltak, a háziorvos értesíti, hogy hova kell menniük az oltásért és mikor- a helyszín lehet a saját otthonuk, kórház és oltópont is. Kiderült, hogy az oltópontokon természetesen maszkban kell megjelenni, majd ha valaki nem tette meg ezt előzetesen, ki kell tölteni egy beleegyezési nyilatkozatot.

Szedjük össze legalább fejben, milyen gyógyszereket szedünk

Az oltás előtt azt is el kell mondanunk az oltóorvosnak, hogy milyen betegségeink vannak, és milyen gyógyszereket szedünk. Ezért erre is érdemes készülni.

Gyõr, 2021. január 10.
Egy ápoló megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a gyõri Szent Anna Otthonban 2021. január 10-én.
MTI/Krizsán Csaba

Oltás után megfigyelnek

Miután megkaptuk az oltást, ki kell menni egy megfigyelő helyiségbe. Ott eltöltünk 30 percet legalább, amíg kiderül, hogy esetleg fellép-e nálunk bármilyen súlyosabb mellékhatás.

Végül meg is vizsgálnak

Nem engednek utunkra anélkül, hogy megvizsgálnának: megmérik a vérnyomásunkat, a pulzusunkat. Végül pedig megkapjuk az egészségügyi kartonunkat. Kapunk az oltásunkról egy igazolást is, aki igényli, az akár egy plasztikkártyát is.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!