1 éve

Megbüntették tilos parkolásért Katalint, miközben infarktust kapott az autóban

Döbbenet, ami a 74 éves Radványi Katalinnal történt nemrégiben.

Radványi Katalin épp vezetett, mikor nyomni kezdett a mellkasa, zsibbadt a karja és olyan érzése volt, mintha kést vágtak volna a hátába. Összeszedte minden erejét és autójával megállt, hogy mentse a mellette ülő, fogyatékossággal élő fia és saját, illetve a többi autós életét. Akkor még nem tudta, hogy infarktust kapott. Ilyen állapotban persze nem szabályosan parkolt le: míg őt mentő szállította a kórházba, a közterület-felügyelők 15 ezer forintra megbüntették tilos parkolás miatt, mert nem tartotta be az ötméteres távolságot a kereszteződés után.

Illusztráció (Fotó: 123RF)

„Érthető, hogy megbüntettek, hiszen nem tudhatták, hogy mi történt. Ugyanakkor felháborítónak tartom, ahogyan beszéltek velem a közterületesek' – mondta a Blikknek Katalin, akinek nem engedték el a büntetést a történtek ellenére sem. „Először azt mondták, hogy vigyem be a zárójelentést és a háziorvostól egy igazolást, illetve írjak egy kérvényt, hogy engedjék el a büntetést. Amikor ez meglett, kioktattak, hogy márpedig ezt a büntetést ki kell perkálni, mert amit ők kiszabnak, azt ki kell fizetni, fordulhatok én akár az államelnökhöz is. Ezután a férfi – mint kiderült, ő tette az autómra a büntetést – feletteséhez fordultam. Azt kértem, hogy vizsgálják ki az ügyet és együtt hallgassuk vissza a hangfelvételt is, de ez sem történt meg.„

A VI. kerületi Terézváros Önkormányzat Közterület-felügyelet közlése szerint a méltányosságot a rendőrség ítélheti meg, jogszabály alapján, a közterület-felügyelet munkatársai nem mérlegelhetnek.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!