1 éve

Döbbenet, így cserkészik be a magyar vírustagadók a megkenhető dokikat

A vírustagadók többnyire oltásellenesek is, de az előnyök miatt szeretnének védettséget igazoló okmányt. Hamis oltásigazolás reményében akarják megkenni a dokikat.

Hamis oltásigazolás reményében megkenhető dokik után érdeklődnek az interneten a vírustagadók.

A kormány oltásigazolást vezet be, amit azok kaphatnak meg, akiket beoltottak a koronavírus ellen vagy bizonyítottan átestek a betegségen. Az oltás ugyan nem lesz kötelező, de a védettséget bizonyító okmány előnyökkel jár majd, ezért már most a rendszer kijátszásán gondolkoznak az oltásellenesek.

Így próbálkozik az egyik oltásellenes (Fotó: Facebook)

Az igazolás az oltott nevét, az érintett TAJ-számát, az oltás idejét, a védőoltás típusát, a fertőzéssel szembeni védettség tényét vagy annak hiányát jeleníti meg. Mivel már a háziorvosok is oltanak, így a háziorvos megvesztegetésében látják a megoldást azok, akik semmiképpen nem szeretnének oltatni, de szeretnék használni az ezzel járó előnyöket. A hamis oltásigazolásban látják a problémájuk megoldásást.

Beindult a kommentcunami a Facebookon

Van még egy lehetőség a védettséget igazoló okmányhoz: aki vérvizsgálaton vesz részt hivatalosan bejegyzett laborban, és elegendő mennyiségű antitest van a szervezetében, kérhet okmányt.

Sokan hisznek a vírusban és ragaszkodnak az egyenes úthoz: Nádasdi Zsófia gyógyszerész mutatja oltási lapját, miután megkapta a Pfizer-BioNTech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltást a Szent László Kórházban 2021. január 5-én.
MTI/Kovács Tamás

Az, hogy ez milyen jogosultságokkal jár, arról egyelőre nincs még döntés. Az igazolványt kérvényezni kell.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!