1 éve

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

LÁNGOLÓ KAMIONBÓL UGROTT KI A SOFŐR

Hatalmas lángokkal égett egy kamion az M1-es autópályán Bicske közelében. Szinte csak a váza maradt meg, a vezetőfülke, sőt még az utánfutó is teljesen megsemmisült. A sofőr épphogy ki tudott ugrani a kamionból a tűz előtt, a szállítmány ugyanis kábelekből állt, ami nagyon veszélyes. Az oltás és helyszínelés miatt lezárták a sztráda egyik oldalát. Több kilométer hosszú kocsisor torlódott fel, hatalmas volt a dugó.

25 ÉVES „MAMA” VOLT A DROGBANDA FEJE

Nemzetközi drogbizniszt irányított egy 25 éves magyar nő, „ Mama ” volt a fedőneve, most bukott le. A kábítószert külföldről vásárolta, a marihuánát rokonaival és futárokkal csempészte be az országba. Férje és unokaöccse például egy kilogrammos csomaggal bukott le a Kelenföldi Pályaudvaron. A 25 éves nő viszont nem csak kábítószerben utazott. Társával szír embereket próbált meg átcsempészni Magyarországon.

EZREK LETTEK FUTÁROK A VÍRUS MIATT

Színészek, rendezvényszervezők, felszolgálók álltak futárnak a járvány alatt. Az elmúlt évben ezreknek jelentett segítséget a futárkodás, olyanoknak, akik a vírus miatt elvesztették a munkahelyüket. Ők most óránként akár háromezer forintot is megkeresnek. Azt mondják: szorgalom és alázat kell ehhez a munkához is, és bár sokan várják, hogy visszatérjenek eredeti szakmájukhoz, vannak, akik annyira megszerették, hogy a vírus után is futárok maradnak.

PÁPASZEMES PINGVIN KELT KI SZEGEDEN

Pápaszemes pingvinfióka született a Szegedi Vadasparkban. A kicsi még nagyon félénk, ezért szinte alig lehet látni. Szülei felváltva őrzik a fészekben. Karácsonykor született, így ajándékként tekintenek rá a gondozói. Neve viszont még nincs, ebben most a látogatók segítségét kérik.

NEM HÚZTA FEL A REDŐNYT, MEGHALT

Gyilkos vagyok! Ezt mondta az a soproni nyugdíjas, akit azzal vádolnak, hogy hagyta meghalni feleségét, miután fellökte. Sírva nyilatkozott a Tényeknek, azt mondta, egy semmiségen vesztek össze, hogy felesége nem húzta fel a redőnyt. Ő ekkor hozzávágott egy poharat, fellökte, majd kiment az udvarra, az asszonyt pedig otthagyta a konyhakövön. Végül a lánya hívta ki a mentőt, de már hiába, a férfi több mint hét évre mehet börtönbe.

„SAJNOS ROSSZUL SÜLT EL A DOLOG”

Még életben lehetett az a férfi, akit talicskán tolt haza két ismerőse Alsószentmártonban, később viszont már csak a holttestét találták meg. A falubeliek azt hitték, meggyilkolták a férfit, egy ipari kamera ugyanis rögzítette, ahogyan tolják a testét. Egyikük azonban most kamera elé állt és bizonyítékot is mutatott arra, hogy akkor még életben volt a barátjuk. A rendőrség most ismeretlen tettes ellen nyomoz.

TÖBB SZÁZ MÉTERT TOLATOTT A SZTRÁDÁN

Több száz métert tolatott egy autós az M1-es autópályán vasárnap délután Komárom közelében. A megdöbbentő esetet egy másik sofőr rögzítette. A felvétel készítője dudált is a szabálytalankodónak, hogy életveszélyes, amit csinál, folyamatosan haladtak mellette ugyanis az autók. Tavaly júniusban hasonló eset miatt már elítéltek egy sofőrt. Súlyos esetben akár börtönbe is kerülhet a vétkező.

KIVÁGOTT NADRÁGBAN MUTOGATTA MAGÁT

Elfogták a rendőrök azt a szatírt, aki a szentendrei HÉV-en mutogatta magát az utasoknak. Egy édesanya, aki kislányával utazott a vonaton, le is fotózta a férfit. A szatírt több helyen is látták és több utas is készített róla felvételeket. Végül a HÉV-rendészek ismertek rá és tartóztatták fel, míg a rendőrök kiértek. A férfit viszont még nem gyanúsították meg, mert vizsgálják a beszámíthatóságát.

Verte, rugdosta, majd egy kilométeren át a földön vonszolta szerelmét egy férfi Lajosmizsén. A nő belehalt a sérüléseibe. A gyilkosság estéjén a pár egy közeli kocsmában ivott, ahol a nő más férfiakkal is táncolt, amitől a férfi dühös lett. Először csak ordibált a nővel és lökdöste, majd hazafelé meg is támadta őt. Kegyetlenül végzett vele, akár élete végéig is börtönben maradhat.

Brutális kocsmai verekedést vett fel a kamera Környén. Először két férfi verekedett össze, az egyik azt mondta, hogy a másik kötekedett, még a pultosnőt is szidta. Ököllel ütötték egymást, sőt a megütött férfit a másik még a földön is fejbe akarta rúgni. Ekkor egy harmadik férfi is becsatlakozott, később pedig egy bors-spray is előkerült. Az ügyészség most azt kérte, hogy a verekedőket ítéljék pénzbüntetésre.

Megöltek és megfőztek egy pávát közmunkások Kiskörén. Erről a madár gazdája írt az egyik közösségi oldalon. Az állatot nagyon szerették a helyiek, Borisznak hívták. Most épp elkóborolt, akkor kapták el és ették meg. Az ott élők megdöbbentek, amikor megtudták, hogy mi történt, mert a páva egyfajta turista látványosságnak számított, sokan fényképezkedtek a madárral. A rendőrség már nyomoz az ügyben.

Hasba szúrta 14 éves osztálytársát egy fiú egy tatabányai általános iskolában. A tini egy korábbi sérelmét akarta így megtorolni. Szünetben odalépett haragosához és szúrt. Úgy tudjuk, előre eltervelte borzalmas tettét. Készült rá, otthonról vitt konyhakést. Még egy halállistát is készített. A rendőrök a tinit őrizetbe vették, az áldozatot a mentők kórházba vitték, megműtötték, stabil az állapota.

Megkötözte és agyonverte barátjának idős édesanyját egy férfi Dabason. Azért támadt rá, hogy megszerezze tőle a megtakarított pénzét. A tárgyalásokon mindvégig tagadta, hogy ő követte volna el a szörnyű tettet. A bíróság azonban jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte, amiből harminc év múlva szabadulhat.

 

Brutális kegyetlenséggel ölte meg nagynénjét egy férfi Pestszentimrén. Miután a nő ajtót nyitott, azonnal rátámadt. Gereblyével ütötte, megrugdosta, majd kalapáccsal halálra verte a nőt. A férfi nem volt beszámítható, amikor elkövette a gyilkosságot és súlyos személyiségzavarban szenved, ezért kényszergyógykezelésre ítélte a bíróság. Megrázó történet következik.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Két baleset is történt az M0-son, hatalmas a dugó

origo.hu

Donald Trump: Putyin úgy játszadozik Joe Bidennel, hogy azt nézni is rossz

borsonline.hu

Fülledt erotika a Szigeten: kivillanó mellek, csillámba fojtott testek

mandiner.hu

Macron spórolásra szólított fel, miközben a tengerben jetskizett

ripost.hu

Ez a három csillagjegy a legnagyobb pletykafészek, vigyázz, mit árulsz el magadról

astronet.hu

Új fejezetet nyithatunk az életünkben ezen a héten az asztrológus szerint

vg.hu

Acélcsarnokpiac: erős év, bizonytalan kilátások (X)

origo.hu

Exkluzív dokumentumfilm sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

ripost.hu

"Rettentően sajnáljuk" - Hiába várja a közönség, nem lép fel Majka

ripost.hu

Jogi lépéseket tervez Suzy - törölték az oldalát

További cikkek

INSIDER

Erdőkért felelős államtitkár: ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés

INSIDER

Rezsicsökkentés: újra divatba jött nagyanyáink sparheltje

INSIDER

Aprólékosan megtervezték az idei tűzijátékot, kiderültek a részletek

INSIDER

Támogatás: kiderült, kik kaphatnak kedvezményes áron 4220 kWh áramot

INSIDER

Vajon “Okosabb vagy, mint egy kisiskolás?” - Tedd próbára tudásod humán tantárgyakból is!

INSIDER

Drámai részletek: elgázolt egy embert a vonat, levágta a szerelvény a lábát

INSIDER

Félelem és reszketés a leszállópályánál - Videó

INSIDER

A Ripost kint járt Bugacon, itt a videó arról, ami ott történt