1 éve

Sokkoló részletek a győri balesetről: utolsó erejével is az öccsét próbálta menteni a lángoló autóból a fiatal lány

A hátsó ülésen ülő Évi az utolsó pillanatáig küzdött öccséért.

Rokonai, ismerősei is csak találgatják, vajon mi hajszolta a 41 éves P. Imrét egy olyan előzésbe, amit már nem tudott befejezni. Bár a férfi egy éve szerzett jogosítványt, és nem sok tapasztalata volt, de megfontoltan vezetett.

Ő és élettársa vélhetően az ütközés pillanatában szörnyethalt, a hátsó ülésen viszont a 18 éves Évi az utolsó pillanatig küzdött a kisöccse életéért. Két perc alatt a lángok beborították az egész autót, esélyük sem volt a túlélésre.

MTI/Krizsán Csaba

„A helyszínelő rendőr ismerősöm döbbenten mesélte, hogy Évi kioldozta a gyerekülésből a kisöccsét, akit a csomagtartón keresztül próbált kimenekíteni” – mesélte a Blikknek Anikó, a tragikus sorsú család szomszédja. Elmondásából egy szívszorító dráma pillanatai derültek ki.

Az ütközés után a szülők azonnal elvesztették az eszméletüket. Pillanatokon belül elárasztotta az utasteret a mérgező, maró füst. Az érettségire készülő Évi hátul ült a babaülésben lévő kisöccse mellett. Hihetetlen lélekjelenlétről tanúbizonyságot téve előbb kioldozta a gyerekülésből a kis Bálintot, majd próbálta mindkét hátsó ajtót kinyitni. Sikertelenül, ugyanis a roncsolódás miatt nem nyíltak.

Egy-két perc telhetett el így, amikor felcsaptak a lángok, és a kisfiú a belélegzett forró füsttől elvesztette az eszméletét. Nővére azonban nem adta fel: előre döntötte a hátsó ülést, és a csomagtartóba tuszkolta a kisfiú élettelen testét, majd utána mászott. Próbálta kinyitni a csomagtartó ajtaját, de hiába.

Ahogy azt a Ripost is megírta, P. Imre az élettársával, Évával, nevelt lányával, Évivel és tíz hónapos kisfiával a Bőnyben élő szüleit látogatta meg. Ebéd után tőlük indult vissza győri otthonába, amikor útközben végzetes baleset érte.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!