1 éve

Megoldódott az eltűnt, majd holtan talált szentesi édesanya ügye

Tavaly februárban tűzött ki a rendőrség 10 millió forintos nyomravezetői díjat a 2006-ban eltűnt Koncz Judit ügyében. Azóta kiderült: a nőt élettársa gyilkolta meg.

Koncz Judit 2006 júliusában tűnt el otthonról: papucsban és hálóingben, kétéves kislányát hátrahagyva. A nő eltűnését eleinte közigazgatási eljárás keretében vizsgálták, tehát nem gyanakodott a rendőrség arra, hogy bántották volna Juditot. 2011-ben, öt évvel Judit eltűnése után még mindig terítéken volt a téma. Akkor Tyityán László, a szentesi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője a Zsaru Magazinnak adott interjúban azt mondta, hogy nem találtak gyilkosságra, emberrablásra vagy a nő hollétével kapcsolatos más bűncselekményre utaló nyomot. A helyszíni szemlén a bűnügyi technikusok még luminolos eljárást is bevetettek, de sehol sem volt vérszennyeződés.

2014-ben aztán mégis fordulat állt be az ügyben, a rendőrség nyomozni kezdett, két év elteltével pedig a volt élettárs házát és udvarát is feltúrták. A férfi ezalatt már Angliában élt Judittal közös kislányukkal.

Az igazi fordulat aztán egy évvel ezelőtt következett be, ekkor vált biztossá az, hogy Juditot megölték. Nyomravezető díjat ajánlott fel a rendőrség annak, aki bármilyen információval tudott volna szolgálni az ügyről.

Mindössze 5 hónap telt el ezután, és a rendőrség megtalálta a nő holttestét. Ekkor már a volt élettársat gyanúsította a rendőrség, és európai elfogatóparancsot adtak ki ellene, végül Olaszországban került őrizetbe.

Koncz Judit ügye az elmúlt 14 évben igazi X-akta volt. A nő lánya már 17 éves lesz tavasszal, a szeged.hu úgy tudja, újra Szentesen él.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!