1 éve

Kiadták a riasztást: brutális, szibériai fagy csap le az országra

Bár szombaton még talán nulla fok közelébe melegszik az idő, vasárnap már napközben is fagyni fog.

Szombaton hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, de a felhőátvonulásokból több tájegységünkön is előfordulhatnak elszórtan futó hózáporok. A Dunántúlon és a középső tájakon élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Hajnalban általában -3 és -9 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, szélcsendes, derültebb északkeleti országrészben -10 és -15 fok közé hűlhet a levegő. Délután -5 és +1 fok közötti értékeket mérhetünk.

Még a szappanbuborék is pillanatok alatt megfagy – Fotó: Pixabay

Vasárnap hajnalban több helyen, napközben inkább már csak a keleti tájakon fordul elő havazás, hózápor. Délután nyugaton már hosszabb időszakokra is kisüt a nap. Mérséklődik az eleinte még erős légmozgás. Reggel -12 és -5, délután -6 és 0 fok között alakul a hőmérséklet – írta a Köpönyeg.

Hétfőn eleinte sok napsütés valószínű, majd napközben nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól, estétől hószállingózás is lehet. A reggeli -15, -7 fokról -7, -1 fok közé enyhül a fagy.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az extrém hideg miatt elsőfokú riasztást adott ki Borsod, Szabolcs-Szatmár és Hajdú-Bihar megyékre hétfőre.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!