RETRO RÁDIÓ

Hivatalos: ehető a lisztbogár lárvája

Hivatalos: ehető a lisztbogár lárvája
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2021. 01. 17. 07:20

Sokak számára egy jó marha steak az igazi finomság, ám ha valaki egy zamatos lisztbogár lárvára vágyik, abban sincs semmi. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság ugyanis emberi fogyasztásra is alkalmasnak találta. Így a lisztbogár lárvájából készített élelmiszerek is legálisan ehetők.

Az uniós jelentés szerint a rovarlárvából származó készítmények meghatározott tenyésztési és elkészítési feltételek mellett biztonságosak, egészségesek és magas fehérjetartalmúak. A lisztbogár lárvája egészben vagy por formájában emberi fogyasztásra alkalmas – közölték.

Fotó: Shutterstock

A rovarlárvák széleskörű élelmiszeripari alkalmazása környezeti és gazdasági előnyökkel jár, ha a hagyományos állati fehérjeforrásokat olyanok helyettesítik, amelyek kevesebb takarmányt igényelnek, kevesebb hulladékot termelnek és kevesebb üvegházhatású-gázkibocsátást eredményeznek. Az alacsonyabb költségek és árak növelhetik az élelmezésbiztonságot – közölték.

A szerdán közzétett jelentés az első vélemény a hatósághoz beadott tizenöt fajta rovarlárva élelmiszeripari felhasználására vonatkozó kérelmek közül.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.