1 éve

Hét méter mély kútba zuhant a 82 éves Béla bácsi, pillanatokon múlt az élete

Sokkoló pillanatoknak volt tanúja a szomszédság Edelényben. Béla bácsi majdnem egy órát töltött a jéghideg vízben, mire megmentették.

Egyedül volt otthon edelényi otthonában a 82 éves Béla bácsi, aki friss és hideg vizet szeretett volna inni a kerti kerekes kútjából.

Az egyik pillanatról a másikra azonban szerencsétlenül beleesett a hét méter mély kútba. A jéghideg, 4-5 fokos vízben majdnem halálra fagyott, hiszen mindössze egy trikó volt rajta – írja a Blikk.

„Rohantunk a kúthoz, borzalmas látvány fogadott. Láttuk az idős férfit odalent, csak a feje búbja emelkedett ki a vízből. A tudat, hogy a mélyben, a hideg vízben van egy ember és mi tehetetlenek vagyunk, teljesen elborzasztott” – idézte fel a rendőr a történteket, aki elárulta, három perc alatt a helyszínre érkeztek.

Fotó: Facebook

„Az idős bácsi minden erejét összeszedve próbált kapaszkodni a falban. Ahogy felnézett, a tekintetében láttam, hogy érzi, lassan elhagyja az ereje, a feje néha már belebillent a vízbe. Egyetlen hang nem hagyta el a száját, egész végig meg sem szólalt”– mesélte a rendőr.

Végül a katasztrófavédők hevederek segítségével húzták fel az idős férfit, aki rendkívül kihűlt, a felszínen sem tudott megszólalni. A mentők szerint 25 fok volt a testhőmérséklete. Legalább 40 vagy 50 percet is a mélyben tölthetett Béla bácsi. A családját sokkolták a történtek, azóta sem tudtak magukhoz térni. Kész csodának tartják a családfő megmenekülését.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!