1 éve

Civilnek álcázza magát az Én kinyitok mozgalom, de a szombathelyi Gyurcsány-koalíció áll mögötte

Az éttermek kinyitását követelő, Facebookon szerveződő mozgalomról kiderült, hogy a baloldal által szervezett politikai töltetű akció. A felelőtlen kampánnyal emberéleteket sodorhatnak veszélybe.

Ezúttal a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került szektorok képviselőit lázítja a baloldal, arra hergelik a vendéglátósokat és a lakosságot, hogy szegjék meg a járványügyi korlátozásokat.

Az Én kinyitok nevű, Facebookon szerveződő mozgalmat elindító Horváth Adrián korábban azt mondta, nem áll mögötte egyetlen párt sem, és nem is szeretné, ha politikai színezetet kapna a kezdeményezés, ám a 2019-es önkormányzati kampányban aktívan részt vett a polgármesterré választott MSZP-s Nemény András támogatójaként, derítette ki a Magyar Nemzet.

Horváth Adrián baloldali pártaktivista

Horváth annak idején fennen hirdette, hogy bizottsági tag a Joskar-Ola Alapítványban, amelynek az érdekessége, hogy Nemény frakciótársának, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselőnek a lakcímére van bejelentve. Az alapítványt közel negyvenmillió forintnyi közpénzhez juttatták hozzá Nemény Andrásék döntései. Horváth több fotó tanúsága szerint kampányolt Kelemennek a helyhatósági választás előtt.

Több baloldali politikus is hergel

Nem ő az egyetlen baloldali politikus, aki a szabályok megszegésére buzdít. Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere, Ujhelyi István, a szocialisták EP-képviselője, valamint Vadai Ágnes (DK) is a napokban tettek közzé a Facebookon olyan bejegyzéseket, amelyekben egyebek mellett a vendéglátóipari egységek pandémia előtti működési rendjének a visszaállítását követelték, azt a hamis látszatot keltve, hogy a kormány nem segíti az ágazat képviselőit. Arról egyikük sem szólt, hogy az államilag biztosított bértámogatás és járulékkedvezmény komoly könnyebbséget jelent a vállalkozóknak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!