Létrehozva: 2020.12.23.

Kamionban, szupertitkosan érkezik Magyarországra az oltóanyag

Különleges feladat a Pfizer Corminaty márkanévre keresztelt koronavírus elleni vakcinájának szállítása: mínusz 70 fokon kell tárolni a féltett szállítmányt.

Megkapta a zöld utat a Pfizer-BioNTech oltóanyaga, az Európai Bizottság által meghatározott elosztási terv szerint indítják útnak a Pfizer belgiumi, Puurs városában levő gyárából a 27 tagállamba, így Magyarországra is.

A mai feltételes forgalomba hozatali engedélyt követően a Pfizer és a BioNTech azonnal megkezdi az első vakcinaadagok kiszállítását az Európai Unióban, az Európai Bizottság által meghatározott elosztási tervnek és a szerződéses feltételeknek megfelelően

- mondta a Ripost-nak Takács Bíborka, a Pfizer magyarországi pr-vezetője.

A vakcina minőségének biztosítása érdekében a vállalatok különleges tervezésű, hőmérséklet-szabályozott szállítóeszközöket fejlesztettek ki. Minden szállítóeszköz GPS-képes hőérzékelőt tartalmaz, hogy minden vakcinaszállítmány helyét és hőmérsékletét nyomon tudjuk követni, a hét 7 napján, a nap 24 órájában – tette hozzá.

Az oltóanyagot mínusz 70 fokon kell szállítani, erre a gyártónak meg is van a módszere, de ezúttal a biztonságra is komolyan ügyelni kell. A vakcina védelmében szupertitkosak a szállítási adatok.

A vakcinát különleges tervezésű szállítóeszközzel viszik ki az országok vakcinaellátó központjába, ami folyamatosan méri és szabályozza a hőmérsékletet

„800 ezer vakcinát indítunk el, de többet nem oszthatunk meg arról, hogyan és hova érkezik a szállítmány, biztonsági okoból„– mondta a CNBC-nek a Pfizer szóvivője. Nemcsak a nagy érték indokolja a biztonságot, hanem az is, hogy nagy károkat okozhat, ha a feketepiacra kerül. Biztos, hogy emiatt biztonsági kíséretet is kapnak a kamionok, de úgy, hogy az ne tűnjön fel senkinek.

Megfigyelik a kényes csomagokat

Egy találmány felújított változata segíthet abban, hogy a speciális tárolást igénylő vakcina-csomagokat menet közben is folyamatosan ellenőrizzék. A FedEx IoT megoldása a SenseAware, melyet 7 éve fejlesztettek ki, és arra használták, hogy adatokat küldjön az épp úton lévő csomagokról. Most lekicsinyítették és meglehetősen sok új funkcióval ruházták fel a technológiát, így az alacsony energiafelhasználású, Bluetooth kapcsolatot használó SenseAware ID szenzorok a szállítmányokhoz csatlakoztatva képesek azok helyzetéről és hőmérsékletéről két másodperces pontossággal információkat közölni.A technológia használatával sokkal könnyebb és olcsóbb lesz szállítás közben megfigyelni a kényes csomagokat.

A magyaroknak van már benne gyakorlatuk

A több mint 700 millió forintba kerülő készítményt, a Zongensmát ugyanúgy mínusz 70-80 fok között kellett szállítani és tárolni, mint a koronavírus elleni védőoltást. A Hungaropharma, a legnagyobb hazai gyógyszer-nagykereskedő szakemberei még próbautat is szerveztek Amerikából: üres ampullákat tettek a hétezer dolláros, szárazjéggel megtömött bőröndbe és kipróbálták, hogyan fog működni a szállítás. A Bethesda kórház szakembereinek tehát van tapasztalata a logisztika és a kiolvasztás terén.

Az ULT technológia alapját a speciális tárolóedények adják, amelyekbe meghatározott technika szerint szárazjeget, vagyis szilárd szén-dioxidot tesznek.

Speciális eszköz felügyeli az ampullákat.

Az oltások szállításához speciális hűtőszekrényre, termo- és orvosi kesztyűre van szükség.

A húsz autóból álló, kifejezetten gyógyszerszállításra szolgáló, szellőztetett gépjárműből álló flotta megfelelő körülmények között juttatja a védőoltást az oltóközpontokba.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeomlott a PSG, megint bukhatja a BL-álmát

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

life.hu

Láttad már Nicole Kidman húgát? Így nézne ki a színésznő, ha nem plasztikáztatott volna: fotók

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

magyarnemzet.hu

Jó hír a válságba zuhant magyar válogatottnak a bohócos nap végén

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Ez már több, mint szájkarate, egymásnak feszül a két atomhatalom

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!