Létrehozva: 2020.12.14.

Gyurcsány eldöntötte: a felesége lesz a baloldal kormányfőjelöltje

Ha lesz a Demokratikus Koalíciónak miniszterelnök-jelöltje, akkor a feleségem lesz az – nyilatkozta a Telexnek adott interjújában Gyurcsány Ferenc pártelnök.

Ezzel tulajdonképpen eldöntötte, hogy Dobrev Klára lesz a baloldal közös kormányfőjelöltje. A baloldali pártokat marionettfiguraként mozgató politikus a beszélgetés során a közös lista miatt megzsarolta a Jobbikot.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke feleségével, Dobrev Klárával MTI Fotó: Mohai Balázs

„Ahol most maga ül a nappalimban, ott sokan megfordulnak mostanában. Én pedig reggeltől estig csak ülök itt, és beszélgetek. Semmi mást nem csinálok, ülök és beszélgetek”

- kezdte az interjút Gyurcsány Ferenc, ami ha egy kicsit is igaz, azt jelenti, hogy központi szerepe van a baloldalon.

Később jól észrevehetően érzékeltette is, hogy a baloldali pártok úgymond a zsebében vannak, több alkalommal is olyan megjegyzést tett, amivel nyomatékosította saját és pártja vezérszerepét.

„Már sokkal kevesebbet kell foglalkozzak a saját pártommal, azt öt vezető mögöttem elviszi. Naponta beszélgetünk persze, tájékoztatnak. De én valójában a következő kormány programjával, személyi felállásával, a többi ellenzéki párttal és mozgalommal töltöm az életemet, kora reggeltől késő estig.”

„Szóval bárki legyen is a miniszterelnök-jelölt, őt abban kell majd segíteni, hogy készen álljon. Engem ez ambicionál, ez izgat. A többi pártos szöszmötölést unom. Azt lejátsszák nélkülem is.”

„Ne bonyolítsuk feleslegesen ezt a beszélgetést, mert tényleg olyan dolgokba megyünk bele, amelyek hazánk, és hogy továbbmenjünk, a választók számára és nekem is érdektelenek.” (listás előválasztásról – szerk.)

„A DK egy egyszázalékos párt volt, és nem adtak volna két lyukas fillért sem azért, hogy a tönkrevert Gyurcsánnyal ebből lehet majd valami. Aztán ma majdnem minden ötödik biztos választó a DK-ra szavazna, és mi vagyunk az ellenzék legnagyobb pártja.”

„Több támogatónk van majdnem, mint az utánunk következő két pártnak együtt.”

„Menjen a Fidesz és gyertek ti – ennyit mondanak. Szerintem mi, vagy én hallottam meg ezt legelőször, azért is járunk előrébb a többieknél.”

„És a DK tényleg az a párt, ahol a legtöbb korábbi kormánytag van. Ez nem nagyképűség, így hozta az élet.”

A baloldali összefogásra kitérve Gyurcsány külön kiemelte, hogy mára már megvannak a baloldali pártok együttműködésének feltételei, és létrejött az „ellenzéki választó”. „Nem DK-s, nem momentumos, nem jobbikos. Ellenzéki” - ismertette a baloldali szavazó prototípusát a pártelnök.

Gyurcsány elárulta azt is, hogy karácsonyig még egyszer összejönnek a baloldali vezetők. Meglátása szerint a találkozón egyértelműen az a legfontosabb kérdés, hogy a Jobbik igent mond-e a közös listára.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője uniós pénzből, teljesen szabálytalanul kampányvideókat gyárt, ráadásul hazugságokkal akarja lejáratni Magyarországot, közölte a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja. Elfogadhatatlan, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti (EP-) képviselője uniós pénzből, teljesen szabálytalanul kampányvideókat gyárt, amikben ráadásul hazugságokkal akarja lejáratni Magyarországot – közölte a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-vel. A közlemény szerint a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja az Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) képviselőcsoportjához fordul – mint írták – az Európai Parlament alelnöke, a szocialista frakció tagja, Dobrev Klára uniós pénzből, szabálytalanul gyártott kampányvideói ügyében, amelyekben „hazugságok szerepelnek” Magyarországgal kapcsolatban. Közölték: több internetes portál is beszámolt arról, hogy Dobrev Klára az Európai Parlament szocialista alelnökeként a „Magyarországot lejárató kampányát” uniós pénzekből finanszírozza, és hirdetéseit bevándorláspárti szervezetek fizetik.

„Minden európai parlamenti képviselőnek szabályosan kell bánnia az európai adófizetők pénzével, különösen igaz ez, ha a parlament többsége a képviselőt az Európai Parlament alelnökének választja. Alelnöki feddhetetlenségét kötelessége megőrizni”

- fogalmaztak. Kijelentették: a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja felszólítja az S&D képviselőcsoportot, hogy tisztázza a helyzetet és tájékoztassa a nyilvánosságot, elfogadhatónak tartja-e azt, hogy alelnöke, Dobrev Klára kampányvideókat gyárt, amelyekben álhírekkel támadja a járvány elleni védekezést Magyarországon, így a rendelkezésére bocsátott uniós pénzeket „fake news”, azaz hamis hírek gyártására használja fel

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

hirtv.hu

Javítóintézetben kell letöltenie előzetes letartóztatását a bőnyi késelőnek + videó

life.hu

Láttad már Nicole Kidman húgát? Így nézne ki a színésznő, ha nem plasztikáztatott volna: fotók

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal