Járdán parkolás? Buszsáv? Mozgássérült parkoló? Karácsony Gergelyt nem érdekli a KRESZ

POLITIK
2 éve

3 hétig egymaga ápolt 96 covidos beteget a hős kolozsvári magyar orvos

Nem hagyta magára a kolozsvári Theodóra Idősek Otthonának lakóit dr. Szentágotai Lóránt, az intézmény 71 éves magyar orvosa, folytatta gyógyító munkáját, amikor három héttel ezelőtt kitört náluk a koronavírus-járvány. Szombat este ő maga is kórházba került. Az otthon lakói hősként tekintenek rá és imádkoznak, hogy mielőbb visszatérjen.

Három héten át folytatott hősies küzdelmet a koronavírus-járvány ellen Kolozsváron egy magyar orvos. A 71 éves dr. Szentágotai Lóránt nem hagyta magára az idős gondozottakat, amikor három héttel ezelőtt kitört a járvány az intézményben. Éjt nappallá téve dolgozott, amíg bírta. Az orvos már a járvány kezdetétől vállalta az idősotthon lakóival együtt a karantént, noha így nem láthatta imádott unokáit, csak képernyőn.

Fotó: Nőileg

„Nagyon szívén viseli a betegei sorsát, a gyógyszereket 26 éve minden reggel ő számolta ki nekik„ – mondta el a Ripost-nak Juhos Márton, a Theodóra ház személyzetért felelős igazgatója. „Megbecsüli a lakókat és ők is nagyon ragaszkodnak a doktor úrhoz, családtagként szeretik. Amióta járványhelyzet van, be is költözött az otthonba.

Fotó: Youtube

Három héten át egyedül birkózott meg a koronavírusos betegek kezelésével, egyik nap sem aludt három óránál többet. Szombaton reggel még ő adagolta ki a betegeknek a gyógyszereket, de estére rosszul lett, az éjszaka folyamán őt és néhány idős beteget kórházba vittek. Most neki van szüksége kezelésre, de mindannyian hősként tekintünk rá és bízunk benne, hogy hamarosan meggyógyul és visszatér közénk” – tette hozzá elcsukló hangon az igazgató.

Fotó: Youtube

Emanuel Ungureanu kolozsvári képviselő, az Egészségügyi Kamara Bizottságának alelnöke felhívást tett közzé, hogy orvost szerezzen az otthonnak.

 

„Nagy szükség van segítségre! A kolozsvári Theodora Idősek Otthonában súlyos a helyzet. 96 idős ember elkapta a koronavírust és az otthon alapítója, a lelkiismeretes Szentágotai doktor egyedül ápolja őket, de ő maga is megfertőződött„ – írta. Mint Juhos Márton igazgató a Ripost-nak elmondta, a háziorvosok alapítványán keresztül jelentkezett egy doktornő, aki már átesett a koronavírus fertőzésen.

Fotó: Youtube

„Továbbra is nagy szükségünk van orvosok és ápolók segítségére” – tette hozzá. Dr. Szentágotai Lórántot nem sikerült utolérnünk a kórházban, állapotáról csak annyit lehet tudni, hogy aggodalomra ad okot.

Idősek és szegények doktora

Kolozsváron az idősek és a szegények orvosaként ismerik dr. Szentágotai Lórántot. 26 éve alapította meg a Theodóra házat, személyes indítatásból. Súlyos beteg édesapja utolsó kívánsága volt: “fiam, vigyázz az öregekre!” Szentágotai doktor személyes kapcsolatot ápol minden betegével, rendszeresen részt vesz az otthonban szervezett kulturális programokon és keresztényi érzékenységgel fordul a lakóihoz. Munkáját Kolozsvár díszpolgára címmel ismerték el 2016-ban. Az otthonnak mindig nagy a várólistája. A sürgős eseteket veszi előre, akiknek állandó orvosi felügyeletre van szükségük és egyedül vannak. „Őszintén, azért van még egy másik kritérium: olyan emberek, akiknek a világ magyarsága sokat köszönhet, ők megérdemlik elsősorban erkölcsi szempontból a tiszteletet, a gondviselést és az ápolást. Az ilyen embereket nagyon tisztelem, hogy őket bevehessem, még az irodámból is képes vagyok betegszobát kialakítani„ – nyilatkozta korábban a Nőileg című magazinnak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij megőrült: a lengyelek után megtámadta a másik nagy szövetségesét is

origo.hu

Robbantás: Ez történhetett pontosan tegnap éjjel Esztergomban

borsonline.hu

"Na zenéljünk ezeknek a csicskáknak" – azt pletykálják, Marics Peti magasról tesz a rajongóira

magyarnemzet.hu

Megtudtuk, mikor fog kilőni Szoboszlai Dominik piaci értéke

metropol.hu

Rendőrtragédia Esztergomban: megjött az első helyszíni felvétel

vg.hu

Lengyel–ukrán konfliktus – Aknamező történelmi terhekkel

origo.hu

Szörnyű dolog történt Tóth Andival

mindmegette.hu

Tömegesen lettek rosszul egy esküvőn – a násznép fele a kórházban kötött ki

vg.hu

5 hasznos tipp az élménydús és emlékezetes csapatépítőhöz (X)

she.life.hu

Miért velem hozatja el a főnököm a ruháit a tisztítóból?(x)

magyarnemzet.hu

Az állam semmivel sem tartozik Iványi Gábornak és közösségének

life.hu

Folyton fáradt vagy? A depresszió egyik tünete is lehet(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Lebuktak az árspekuláns multik. A hatóság véget vetett a fogyasztók megtévesztésének

INSIDER

Újabb őrült ötlet Brüsszeltől: a mai jogsival csak 110 lenne a maximális sebesség - íme a részletek

INSIDER

Ostromállapot a déli határon, agresszívan támadnak a migránsok

INSIDER

Bajban Karácsony Gergely, megint tetten érték egy hazugságát

INSIDER

Hajmeresztő, mi hullott az útra Érden egy kisteherautóból

INSIDER

"A dolgok maguktól vándorolnak a házban" - a 2 éves Petra látja a házuk előző tulajának szellemét

INSIDER

Az ismeretlenbe gyalogolt a 77 éves pusztaszabolcsi néni: közleményt adott ki a rendőrség

INSIDER

Visszatér a nyár, de ebben nem lesz köszönet