Létrehozva: 2020.11.09.

Müller Cecília: minden kórházban fognak koronavírusos betegeket ápolni

November kilencedikén is megtartotta sajtótájékoztatóját az operatív törzs.

Kiss Róbert az Orbán Viktor által bejelentett szigorítások ismétlésével nyitotta meg a hétfői tájékoztatóját az operatív törzsnek. Kérte, hogy mindenki fokozott figyelemmel tartsa be az óvintézkedéseket.

A rendőrség fokozott jelenléttel ellenőrizte a korlátozó szabályok betartását. Négyszázkilenc esetben kellett intézkedniük a helytelen maszkhasználat miatt. Budapesten tizenhét vendéglátóhelyen kellett intézkedniük. Ebből tizenkettőt kellett bezárniuk. A hétvégén 43 ezer karanténellenőrzés volt.

Budapest, 2020. április 10.
A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 10-én.
MTI/kormany.hu
Fotó: kormany.hu

Dr. Müller Cecília közölte: 5162 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Elhunyt 55, többségében idős, krónikus beteg. 26 161-en pedig már meggyógyultak. 6061 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 415-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarországon 60 százaléka foglalt a betegágyaknak. Továbbra is emelkedik a fertőzöttek száma. Kásler Miklós elrendelte, hogy keddtől minden kórház belép a koronavírusos betegek ellátásába. Ezzel jelentősen meg fog nőni a rendelkezésre álló ágyak és felszerelések száma.

Az elhalasztott beavatkozások tekintettében kiemelte, hogy az onkológiai és kardiológiai, valamint a transzplantációs ellátásokat nem függesztik fel. A kezelések halasztása miatt kérte mindenkinek a türelmét és megértését.

Mindent meg kell tennünk a járványgörbe ellaposítására, és az egészségügyi rendszer nem leterheléséért. Az országos tiszti főorvos hozzátette, hogy a járvány eszkalálódására számítanak.

A középiskolák és egyetemek esetében változások lesznek, míg az óvodákban és általános iskolákban zavartalanul fog folytatódni a szokásos napirend.

Újságírói kérdésekre megválaszolták:

- Országosan 639 fővel szemben intézkedtek a kijárási korlátozás megszegése miatt.

- Az immunrendszer erősítéséhez vitaminokra van szükség. Müller Cecília 500 mg C-vitamin, és D-vitamin bevitelét javasolta. Azok számára, akiknek több vitaminra van szüksége, ajánlotta a háziorvossal való egyeztetést.

5162 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 114.778 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 55, többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 2493 főre emelkedett, 26 161-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 86 134 fő. Az aktív fertőzöttek 24%-a, az áldozatok 28 %-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 6061 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 415-en vannak lélegeztetőgépen.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása.

Ezért a járvány elleni védekezés további erősítése érdekében a kormány visszaállította a rendkívüli jogrendet, azaz kihirdette a veszélyhelyzetet. Ez azért fontos, mert a rendkívüli jogrend – ahogy az első hullám idején, úgy most is – gyors cselekvést tesz lehetővé a kormány számára. A kormány az Országgyűlést arra kéri, hogy a rendkívüli jogrendet 90 nappal hosszabbítsa majd meg, az erről szóló javaslatról kedden szavaz a parlament.

A kormány az állampolgárok együttműködését kéri a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedések végrehajtásában. Mindenkinek be kell tartani a szabályokat, óriási az egyéni felelősség. Magyarországon mindenkinek jut kórházi ágy, ellátás, lélegeztetőgép, és a most bevezetett védelmi intézkedésekkel az a cél, hogy ez így is maradjon. A védelmi intézkedések a járvány lassítását szolgálják, és ezzel az egészségügy teljesítőképességét is védjük. Annak érdekében, hogy a növekvő betegszámmal a koronavírusos betegek kórházi ellátása továbbra is biztosított legyen, újabb kapacitásnövelő intézkedéseket rendeltek el: a halasztható műtéteket felfüggesztik, bővül az ellátásba bevont kórházak és a koronavírusos betegek számára fenntartott kórházi ágyak száma.

A rendkívüli járványhelyzet miatt a kormány új rend szerint működik: naponta, kétnaponta reggel hatkor az Operatív Törzs a miniszterelnök részvételével ülésezik, emellett a rendkívüli jogrendi akciócsoport is újrakezdte munkáját.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

hirtv.hu

Javítóintézetben kell letöltenie előzetes letartóztatását a bőnyi késelőnek + videó

life.hu

Láttad már Nicole Kidman húgát? Így nézne ki a színésznő, ha nem plasztikáztatott volna: fotók

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal