Létrehozva: 2020.10.17.

Szandi az elsők között állt a jó ügy mellé: sérült gyerekeken segítettek, 6265 mosolyt rajzoltak a Varázsceruzával

6265 rajzeszköz gyűlt össze a sérült gyermekek és fiatalok javára a Varázsceruza – Rajzolj mosolyt! jótékonysági akcióban.

6265 rajzeszköz gyűlt össze a sérült gyermekek és fiatalok javára a Varázsceruza – Rajzolj mosolyt! jótékonysági akcióban, amelyet a Civilút Alapítvány indított az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben. Az adományokat Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke, Bercse László társelnök és Garami Gergely, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főosztályvezetője vette át Szanditól és a Civilút Alapítvány kuratóriumának elnökétől, Ruttkay Rékától.

„A Varázsceruza – Rajzolj mosolyt! kezdeményezés célja az volt, hogy rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtsünk a fogyatékossággal élő, sérült gyermekek és fiatalok számára, és ezzel mosolyt varázsoljunk az arcukra. Nagy öröm számunkra, hogy a jótékonysági felhívásunkra sok-sok felajánlás érkezett magánszemélyektől, cégektől, és más civil szervezetektől is. Összesen 6265 mosolyt rajzoltunk a sérült gyermekek arcára” – mondta Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumának elnöke, amikor a rajzeszközöket átadták az ÉFOÉSZ-nak.

Az átadáson részt vett Szandi is, aki az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez. „Úgy gondolom, nekünk előadóművészeknek kötelességünk a jó ügyek mellé állni, hiszen az ismertségünk által jobban fel tudjuk hívni az emberek figyelmét arra, hol van szükség segítségre” – hangsúlyozta az énekesnő.

Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke arról beszélt, hogy minden jótékonysági kezdeményezésnek örülnek. Most a vírusjárvány miatt nehezebb a kapcsolattartás a sérült gyerekekkel, fiatalokkal. Ezért is fogadtuk örömmel a Civilút Alapítvány akcióját, amely sok mosolyt ad a sérült gyerekeknek” – mondta.

„Az ilyen akciók segítik a társadalmi befogadást, azt üzenik, hogy mi is számítunk, ránk is kíváncsiak. Mindenkinek köszönjük a segítséget, aki részt vett a kezdeményezésben és köszönjük az adományokat” – hangsúlyozta Bercse László, az ÉFOÉSZ társelnöke.

Az összegyűlt adományokat a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában lévő intézményekhez szállították. Garami Gergely főosztályvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a kreatív eszközök segítséget jelentenek a fogyatékossággal élők mindennapjaiban és mosolyt rajzolnak az arcukra.

A Varázsceruza – Rajzolj mosolyt! jótékonysági akcióban augusztus 12. – szeptember 30. között 89 gyűjtőponton várták az adományokat. A Magyar Posta és a Príma üzletei mellett bölcsődék, óvodák, iskolák, kávézók, szépségszalonok is gyűjtőpontként vettek részt a kezdeményezésben. A gyűjtődobozokat a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. adományozta az Alapítványnak.

A felhívásra érkezett pénzadományokból a Civilút Alapítvány vásárolt rajzeszközöket az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége számára.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

mandiner.hu

Verhofstadt elismerte: Meg kell csinálni a házit

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria

INSIDER

Megszólalt a szakértő a jubileumi pontyfogóversenyről

INSIDER

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat! - Videó

INSIDER

Rendkívüli bejelentés érkezett az üzemanyagárakról, ekkor lép életbe