Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.10.17.

Rajtakapták Gyurcsány pártjának erzsébetvárosi elnökét, amikor áramot lopott

Tetten érték lopás közben a DK erzsébetvárosi elnökét.

Szerző Ripost

Rendőrségi házkutatás zajlott az erzsébetvárosi DK elnökének és önkormányzati képviselőjének, Borka-Szász Tamásnak az irodájában, miután tetten érték lopás közben. Borka-Szász a hivatali irodájában, önkormányzati áramforrásról végzett bitcoin bányászatot. Gyakorlatilag áramot lopott, ipari mennyiségben.

A házkutatás közben a rendőrség több tárgyi bizonyítékot lefoglalt, amelyek a bitcoin bányászatot segítették elő. A lopási ügy külön érdekessége, hogy Borka-Szász Tamás nemcsak a DK önkormányzati képviselője, és helyi elnöke, hanem a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság elnöke is. Borka-Szász tehát a pénzügyekért és a gazdaságért felelős személy, a kerület vagyonát kezeli.

Niedermüller és Borka-Szász egy korábbi sajtótájékoztatón.
Fotó: MTI

Bajkai István, a Fidesz erzsébetvárosi képviselője az Origo megkeresésére elmondta, hogy az ügy kapcsán közleményt ad ki a Fidesz helyi szervezete, amelyben többek között arra szeretnének választ kapni a DK vezetésétől, hogy a párt részesült-e a bitcoin bányászat hasznából, és ha igen, akkor a befolyó összegekből mire költött a párt?

Bajkai István elmondta azt is, hogy az erzsébetvárosi Fidesz tett feljelentést a rendőrségen, miután több gyanús jel arra mutatott, hogy a DK politikusa valamilyen illegális tevékenységet folytat a hivatali helyiségekben.

Bajkai elmondása szerint nincsenek arra vonatkozó információk, hogy mióta lopta az áramot a DK politikusa, azonban hozzátette, hogy tudomása szerint a DK frakcióirodájának eddig is szokatlanul magas volt az áramfogyasztása, aminek eddig nem tudta senki az okát.

Nem kizárt tehát, hogy a DK irodáiban az önkormányzati választások előtt is nagyüzemi pénzgyártás folyt. Az önkormányzat és a lakók költségén.

Bajkai István emlékeztetett arra is, hogy az önkormányzat épületében egy tűzesetet is kivizsgáltak néhány hónapja, amely akkor azzal zárult, hogy a hálózat túlterheltsége okozta a tüzet. Egy elosztóközpontban keletkezett tűz, éppen a mostani ügyben érintett iroda felett.

„Egy ilyen baleset nem csak az önkormányzat épületét és a tárolt adatok biztonságát veszélyezteti, hanem közvetlenül emberéleteket is„ – tette hozzá Bajkai István.

Érdekes egybeesés, hogy néhány éve a DK Teréz körúti irodája is tisztázatlan körülmények között leégett, a vizsgálatok akkor is túlterheltséget állapítottak meg a tűz okaként.

A lopás és a két tűzeset közötti összefüggésre vonatkozó kérdésre Bajkai István elmondta, hogy benne is felmerült a kérdés, hogy vajon a DK politikusai szakmányban lopják az áramot, és bitcoin bányászatra használják az irodáikat?

A rendőrségi nyomozás elkezdődött, biztosat csak annak lezárulta után lehet erről tudni.

A tűzesetet, és a nagy áramigényű bitcoin bányászat közötti összefüggés nem tűnik légből kapott feltételezésnek. Egy bitcoin bányászatra használt szerver működtetése ugyanis fokozott biztonsági előírásokat igényel, a hűtés, a megfelelő hálózat, felügyelet biztosítása nélkül ugyanis könnyen túlterhelődhet a hálózat és tűz üthet ki. Arra a kérdésre, hogy milyen politikai felelősség terheli a DK-s polgármestert, Niedermüller Pétert az ügy kapcsán, Bajkai István elmondta, hogy véleménye szerint a kerület polgármestere egyszemélyben felelős azért, hogy az általa vezetett önkormányzat a szabályoknak megfelelően működjön. Nagy bajt jelent, ha nem tudta, hogy mi történik a polgármesteri hivatal helyiségeiben. „Igazából kizártnak tartom, hogy a kerületi vezetés ne tudott volna a lopásról. Niedermüller Péter napi munkakapcsolatban van Borka-Szász Tamással, lehetetlen, hogy egyszer sem találkoztak az irodájában. Oláh Lajos szintén tudnia kellett mindenről, látnia kellett a szervert, hiszen rendszeresen tárgyalnak, együtt dolgoznak” – jelentette ki Bajkai István. Bajkai elmondása szerint nincsenek arra vonatkozó információk, hogy mióta lopta az áramot a DK politikusa, azonban hozzátette, hogy tudomása szerint a DK frakcióirodájának eddig is szokatlanul magas volt az áramfogyasztása, aminek eddig nem tudta senki az okát. Nem kizárt tehát, hogy a DK irodáiban az önkormányzati választások előtt is nagyüzemi pénzgyártás folyt. Az önkormányzat és a lakók költségén. Bajkai István emlékeztetett arra is, hogy az önkormányzat épületében egy tűzesetet is kivizsgáltak néhány hónapja, amely akkor azzal zárult, hogy a hálózat túlterheltsége okozta a tüzet. Egy elosztóközpontban keletkezett tűz, éppen a mostani ügyben érintett iroda felett. „Egy ilyen baleset nemcsak az önkormányzat épületét és a tárolt adatok biztonságát veszélyezteti, hanem közvetlenül emberéleteket is„ – tette hozzá Bajkai István.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szenzáció: Zidane nyártól sztárcsapat edzője lesz

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Szoboszlaiék utolsó esélye jön: így búcsúzhat szépen Klopptól a Liverpool

mandiner.hu

Nyugaton végre megfejtették, miért menekülnek a németek Magyarországra

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát