1 éve

Végignézték haláltusáját: pillanatokon múlt Erzsébet élete, egy félrenyelt lángos miatt fulladt meg

Az idős asszony egy kötegyáni otthonban lakott. A tragédia során hiába próbálták megmenteni az életét.

Egy pillanaton múlt csupán egy idős asszony élete, aki egy kötegyáni otthon lakója volt. Más lakók is végignézték haláltusáját.

H. Erzsébet (†73) állítólag épp a vacsorára szervírozott lángosból csemegézett, amikor félrenyelt egy falatot, amitől megfulladt. A kedves idős asszonyt mindenki ismerte a falujában, így tragikus halála még egy darabig beszéd volt a közösségben – írja a Blikk.

Fotó: AFP

„Sajnos, nem volt véletlen, hogy Erzsike néni ilyen különös módon hagyott itt bennünket. Már hosszú évek óta nyugtatókon élt, nem mindig tudta, hogy éppen kivel beszél. Nagy élvezettel tudott enni, olykor gyorsan is, néha egyenesen habzsolt. Korábban is megesett már, hogy félrenyelt” – osztotta meg a véleményét egy, a neve elhallgatását kérő egykori ápoló.

A halálesettel kapcsolatban sem az intézményigazgató, sem pedig a polgármester nem indított vizsgálatot, hogy kiderüljön, pontosan miért végződött halállal a fulladás. Úgy tudni az idősgondozók azonnal megkezdték a segítségnyújtást és a mentősöket is riasztották. Ám sajnálatos módon a szakemberek sem tudtak rajta segíteni.

„Minden az ilyenkor előírt rend szerint, szakszerűen zajlott, a személyzet mindent megtett az idős néni életének megmentéséért. Mindenkit nagyon megviselt a szörnyű tragédia, annál is inkább, mert a koronavírus miatt nagy az ijedtség az idős emberek között” – mondta az 1400 fős békési kistelepülés polgármestere.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!