2 éve

Megerőszakolták, majd kivégezték a 88 éves Bözsi nénit – sokkoló részletek

Vascsővel agyonverte és megbecstelenítette 88 éves áldozatát a férfi.

A többszörösen büntetett előéletű férfi alkalmi munkásként dolgozott a településen, és egyik este 2017. októberében barátaival italozott. Ittassága felszínre hozta szexuális vágyait, így egy vascsővel felfegyverkezve nekivágott az éjszakának. Elsőnek egy családi házba próbált bejutni, de a lakók észlelték, rákiabáltak, így a férfi továbbállt. P. János céltalanul bolyongott, mikor fényt látott meg az egyik ablakban.

A 88 éves Bözsi néni egyedül élt, idős kora miatt rendszeresen gondozásra, ápolásra szorult. Mikor a férfi felmászott a kerítésre, látta, hogy az idős nő az ágyában fekszik. Besurrant, majd négyszer súlyos ütéseket mért az asszony fejére, és közösülni kezdett vele. Miután kitépte az idős nő nyakából az aranynyakláncot, meggyújtotta az áldozata környezetében lévő ruhaneműit. Az idős asszony a rá mért ütésektől rövid időn belül életét vesztette. Miután a férfi visszaérkezett a munkásszállóra, levetette véres ruháit és aludni tért.

Később megbánás nélkül elmondta munkatársainak, hogy mit tett, erre egyikük megpróbálta eltüntetni a bizonyítékokat. A rendőrség a bejelentést követő két órán belül elkapta a tetteseket. A gyilkost a törvényszék, mint visszaesőt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A férfinak segítő kiskorút pedig 1 év 6 hónap fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélték. Mindketten enyhébb ítélet miatt fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezéseket nem tartotta alaposnak. A Fővárosi Ítélőtábla az ügyben 2020. október 22. napjának 09 órára tűzött ki nyilvános ülést – írja a Bors.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!