2 éve

Felfoghatatlan: a részeg Zoltán miatt 4 gyerek maradt árván

Egy részeg sofőr belement a gyerekek szüleibe, akik azonnal meghaltak.

Részegen száguldozott az 51-es úton P. Zoltán, és egyszer csak átment a szembejövő sávba. Ott telibe trafálta a 44 éves Benkovits Gábor motorját, majd az ütközés miatt keresztbe fordult autóba Gábor felesége, Éva is belecsapódott.

MTI/Donka Ferenc

A pár két motorja, egy Harley Davidson és egy BMW a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. Évát három felnőtt lánya siratja, és szörnyű helyzetbe került Gábor előző párja, Tünde is: ő a férfival közös fiukkal és egy tízmilliós hitellel maradt magára.

Tünde és Gábor már régen különváltak, de a gyerekük, a középsúlyos értelmi sérült Gellért örökre összekötötte őket, sőt az apuka és új párja is segített, hogy Tünde dolgozni tudjon a gyerek állandó ápolása mellett is. A fiú, bár járni tud, nem kommunikál, és az élet szinte minden területén segítségre szorul. Most azonban Tünde egyik pillanatról a másikra maradt minden támasz nélkül. Az asszony nagyon rossz lelkiállapotban van.

„Gábor maximálisan kivette a részét Gellért ápolásából, így az anyuka el tudott menni négy órában dolgozni. Most azonban ez már valószínűleg lehetetlen. A barátunk és a felesége anyagilag is támogatta őket, hiszen a házon, amelyben élnek, nagyon komoly hitel van. Szerencsétlen Tünde nem tudom, miből tudja majd fizetni, hiszen gyakorlatilag nem lesz bevétele” – mondta szomorúan a Blikknek Holler Attila, Gábor barátja, aki attól is tart, hogy a biztosító sem fizet, ha a vétkes, ittas sofőr ilyen jellegű papírjai nem voltak rendben.

P. Zoltán, akit aznap a főnöke a piálás miatt nem engedett dolgozni, ész nélkül ment az úton. Amikor a baleset után kijózanodott, semmire sem emlékezett.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!