Létrehozva: 2020.10.06.

Féktelen bulikon terjesztik a vírust a fiatalok

Korábban éjszakába nyúlóan tartottak a bulik, amióta a járvány miatt 23 órakor be kell zárni, előbbre hozták az ivós-táncos mulatozást, és már este nyolckor kapatosan ölelkeznek, táncolnak, egymás poharából isznak a bulizó fiatalok. Ez azért lehet veszélyes, mert a fertőzést hazavihetik idős hozzátartozóiknak. Vigyázat, fiatalok!

A járvány második hullámában főként a fiatalok körében terjed a vírus, ezért óriási a felelősségük. A szórakozóhelyeknek 23 órakor be is kell zárnia. A cél éppen az, hogy a buli még a féktelen mulatozás előtt véget érjen, ám úgy tűnik, a fiatalok gyorsan alkalmazkodtak: a szórakozóhelyek korábban kinyitnak.

Fotó: Ripost

A pultos kesztyű és maszk nélkül dolgozik

Lapunk munkatársai körülnéztek a pesti éjszakában, vagyis inkább estében. A bulik többsége ugyanis már 16-17 óra körül elkezdődik, 20 órára felpörög és így marad még 2-3 önfeledt, mámoros óra. Van, ahol csak lázmérés után engednek be – ott a személyzet minden tagja maszkot és kesztyűt viselt, és tömeg sem volt –, máshol csupán a belépőket számolják, hogy ne legyenek bent többen ötszáznál, de a kis parketten és a pult előtt összezsúfolódnak, egymás nyakában lihegnek a fiatalok. Maszkot senki nem visel, a személyzet sem, és amikor kértünk egy koktélt, a pultos azzal a kezével morzsolta bele a mentalevelet, amivel előtte a pénzt vette el – kézmosás nélkül.

Fotó: Ripost

Egymás nyakába borulnak, ölelkeznek idegenek

Az előrehozott záróra ellenére az egyik szórakozóhelyen este nyolckor már telt ház volt, és elszabadult a féktelen buli: lányok, fiúk egymást ölelgették, összekapaszkodva táncoltak, láttuk, amint beleisznak egymás poharába, idegenek is egymás nyakába borulnak. Ismerkedni persze nem is lehet távolságtartással: szemtanúi voltunk, amint egy lány és egy fiú ott jött össze és néhány perccel később már összesimulva csókolóztak a táncparketten. Senki nem törődött azzal, hogy járvány van.

Fotó: Ripost

Hazaérve vigyázzatok, gyerekek!

Pedig a koronavírus gyors terjedése miatt elképesztő veszélyeket rejt egy- egy fülledt éjszaka, nem is annyira a fiatalokra, akik közül sokan tünetmentesen vészelik át a betegséget, hanem a szülőkre, nagyszülőkre, akik viszont akár lélegeztetőgépre is kerülhetnek a buliban összeszedett fertőzés miatt.

Fotó: Ripost

Csak remélni lehet, hogy a fiatalok, kilépve a szórakozóhely ajtaján, felelősségteljesen viselkednek, és mielőtt hazaérnek, szépen fertőtlenítik a kezüket, maszkot vesznek és egy ideig csak messziről köszönnek a nagyinak.

Több országban nem is lehet bulizni

* Párizs és elővárosai a legmagasabb riasztási övezetbe kerültek, az eddig 22 óráig látogatható bárok keddtől nem nyithatnak ki, a kávéházakban pedig tilos a pulthoz ülni. * Négy hétig tartó teljes bezárkózást szorgalmaz Írország egészségügyi rendkívüli bizottsága. A testület javaslatait eddig az ír kormány általában megfogadta, ha most is így tesz, bezárnak az éttermek, szórakozóhelyek. * Észak-Macedóniában a diszkók és klubok működését már tavasszal betiltották és ezt azóta sem oldották fel. A kormány vasárnapi döntése értelmében a jövőben egyetlen énekes vagy lemezlovas sem léphet fel a vendéglátóhelyeken, egy asztalnál legfeljebb négyen ülhetnek. * Csehországban szükségállapotot rendeltek el. Nyitott területeken legfeljebb húsz, zárt termekben maximum tíz személy vehet részt egy rendezvényen, a vendéglők is csak este tízig tarthatnak nyitva.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem fogja elhinni, hogyan fogták el az egész világon rettegett maffiavezért

origo.hu

A TV2 a legnézettebb csatorna, óriási siker volt a Házasság első látásra

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

hirtv.hu

Itt a bizonyíték: Niedermüller Péter valóban a saját veje, Horn Gábor üzleti köreit látta el sokmilliós megbízással

mindmegette.hu

Mindent kirántunk! 7 isteni rántott hús és zöldség

mandiner.hu

Magyar Péter bejelentette, elindulnak a fővárosi választáson

origo.hu

Szijjártó Péter: Józan észre alapozott együttműködésre van szükség

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: Kiss Ambrus kiemelt kormányzati pozíciókban asszisztálta végig a 2010 előtti baloldali kormányzást

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria