Brutális korrupció: Zelenszkij legszorosabb üzlettársa elmenekült Ukrajnából

KÜLFÖLD
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2020.10.16.

Éppen lecsót melegített Orbán Viktor, amikor felhívta Donald Trump

David Cornstein, az Egyesült Államok nemrég leköszönt budapesti nagykövete volt az amerikai elnöknél, amikor Trump kitalálta, hívják föl Magyarország miniszterelnökét.

Éppen lecsót melegített Orbán Viktor, amikor felhívta Donald Trump

Épp a konyhában ügyködtem, melegítettem a vacsorát

– nyilatkozta a Blikknek Orbán Viktor.

„Feleségem, Anikó saját termesztésű alapanyagokból készült, Európa-bajnok lecsóját kevergettem, amikor megcsörrent a telefonom. Trump elnök volt a vonal végén. „Hogy vagytok ti ott Magyarországon?” – szólt a kagylóba, majd aktuális témákról kezdtünk beszélgetni. Érdeklődtem az amerikai kampány állásáról. Azt mondta, éles a kampány, de nyerni fog.„

Donald Trump amerikai elnök (j) és Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytat a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2019. május 13-án (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Szó esett a járványról is, a két politikus tájékoztatta egymást, miként küzdenek a saját országukban.

„Arról érdeklődtem, hogy állnak a vakcinakutatással. Azt felelte: biztatóan. Megkérdeztem, hogy Amerikán kívüli országok is hozzájuthatnak-e majd, ha az Egyesült Államokban lesz előbb vakcina, Trump megnyugtató választ adott: „Számíthattok rám.”

Európa-bajnok recept

A miniszterelnök felesége, Lévai Anikó szakácskönyvet írt A konyhaablakból címmel, amelyet a Jokerex Kiadó adott ki. Ebben szerepel az „Európa-bajnok” lecsó receptje. Hozzávalók:
  • 3 nagy fej hagyma
  • 1 kg zöldpaprika
  • 50 dkg húsos, érett paradicsom
  • tojásnyi zsír
  • só, pirospaprika
  • 15 dkg rizs
  • 30 dkg füstölt kolbász
Elkészítés: A hagymát vékony félkarikákra vágjuk, forró zsírba tesszük, üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzátesszük a négyfelé, majd vékony csíkokra vagdalt zöldpaprikát és az ugyancsak vékonyra szeletelt paradicsomot. A paradicsomot előtte néhány másodpercre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd bőrét lehúzzuk és cikkekre vágjuk. Megsózzuk és a fedő alatt puhára pároljuk, időnként megkevergetve, hogy le ne süljön. A kolbászt karikára vágjuk, kis vízzel fedő alatt megpároljuk, zsírjára sütjük és a kész lecsóhoz öntjük. A rizst is külön kell elkészíteni – mert a paradicsomos lecsóban nagyon nehezen fő meg –, az alábbiak szerint: a rizst megmossuk, kevés vízzel – hogy minél pergősebb legyen – megpároljuk. Amikor már majdnem kész, akkor összekeverjük a lecsóval és készre főzzük.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek