1 éve

Elrabolták Győrfi Pált, miközben levezényelt egy életmentést – videó

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány egy újabb vicces videóval készült. Ezúttal a defibrillátor helyes használatát mutatták be.

Nem nehéz megjósolni, hogy nagy sikere lesz az Országos Mentőszolgálat Alapítvány Ne parázz, sokkolj! – Újraélesztés defibrillátorral című vadonatúj kampányfilmjének, melyben a Valami Amerika színészei, Szabó Győző, Oroszlán Szonja, Csuja Imre, Faragó András, Thuróczy Szabolcs és Scherer Péter társaságában, színészi szerepben feltűnik Győri Pál szóvivő is.

„Miközben mindenki tudja, hogy az életmentés közös ügyünk, és valóban fontos, hogy aki éppen ott van, tudjon és merjen is segíteni, azt látjuk, hogy ezeket a komoly ismereteket úgy lehet igazán átadni, hogy ha élményszerűen tesszük” – mondta a Bors megkeresésére Győrfi Pál.

A kisfilmben Győrfi a maffiózó Csuja túsza, akit jön kimenteni Scherer Péter rendôr, aki szívinfarktust kap
Fotó: OMSZ

A mentőszóvívó szerint a népszerű színészek felsorakoztatása és a humor nyelve együtt a leghatékonyabb módja az üzenet át­adásának.

„Különösen igaz ez a fiatalok esetében, akiket sok impulzus ér ebben a felgyorsult világban. A digitális médiában hozzászoktak ahhoz, hogy „erős tartalmakkal” találkoznak, így a figyelmüket felkelteni és fenntartani nem egyszerű dolog. Az elmúlt időszakban sokat tettünk azért, hogy a fiatalokat elérjük. Az újraélesztés ok­tatásával jelen vagyunk a TikTokon, és könnyűzenei koncerteken is, ahol ba­bá­kon tanítunk.”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!