2 éve

A járvány tombol, ezért most igazán fontos, hogy mindenki betartsa a szabályokat

Több ponton is szigorítanak a szabályokon, de ez mindenki érdeke.

A héten további szigorításokat szavazott meg az Országgyűlés, ezzel is hatékonyabbá teszik a koronavírus-járvány elleni védekezést.

Ahogy Kocsis Máté fogalmaz Facebook-bejegyzésében: a járvány tombol, ezért most igazán fontos, hogy mindenki betartsa a szabályokat. Mint emlékeztetett, több ponton szigorítottak, így tehát aki például megszegi a karanténszabályokat, akár 150 ezer forintos bírságra is számíthat.

Hangsúlyozta, hogy akik alábecsülik a járványt, azoknak is meg kell érteniük, hogy nemcsak saját egészségükkel játszanak, hanem másokéval is, ezért kell keményebben szankcionálni, ha valaki nem tartja be a szabályokat.

„A baloldal pártok most sem segítettek, ahogy az első hullámban sem. Akkor nem támogatták a rendkívüli jogrend meghosszabbítását, nem szavazták meg a koronavírustörvényt és még külföldön is próbálták lejáratni Magyarországot. Most továbbra is gáncsolják a járvány elleni védekezést. Az új intézkedéseket sem szavazták meg, sőt, csökkentették volna a bírság összegét, ezzel növelve a kockázatot. Össze-vissza beszélnek, támadják az egészségügyet, továbbra is a kamuvideós Korózsra bízzák a járványüggyel foglalkozó parlamenti bizottság vezetését, és olyan abszurd javaslatokat tettek le, amelyek szerint például ki kellene tiltani a nyugdíjasokat a buszokról és villamosokról” – írta Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője kiemelte, a kormány azért dolgozik, hogy minél kevésbé kelljen leállítani az országot, de közben hatékony legyen a védekezés.

Nincs sok szabály, de azokat komolyan kell venni, mert a védekezés közös felelősség.

„Ezért is büntetik hétfőtől azokat, akik az előírások ellenére nem hordják a maszkot. Mi pedig azt kérjük a hatóságoktól, hogy minden olyan helyet, ahol nem tartják be a védekezés szabályait, zárassanak is be!”

Ezen a héten újabb törvénycsomagot fogadtunk el az Országgyűlésben, amely hatékonyabbá teszi a járvány elleni... Közzétette: Kocsis Máté2020. október 31., szombat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!