tóth gabi
Első az egészség, második a sör – hirdetik a szeptember 1-6. közötti Belvárosi Sörfesztivál szervezői, és ezt nem csak arra értik, hogy a túl sok sör árt az egészségnek, hanem inkább arra, hogy a járvány miatt más ez a sörfesztivál, mint a korábbiak.
Már a nyitó napon nagyon sokan felkeresték a budapesti Szabadság teret, és mintha még a sörivók is megfogadták volna a „válaszd a hazait” tanácsot, mert a legtöbben a magyar kézműves sörfőzdék boltokban nem kapható kínálatára voltak kíváncsiak.
Mindenki szigorúan a saját – helyben megvehető – poharába kapja a habzó nedűt, és számos helyen van alkalom a pohármosáson kívül a kézfertőtlenítésre is. Belépődíj nincs, ahogyan zárt hely sem, a téren sétálgatva lehet kóstolgatni, és sok a sörpad, ahol meg lehet tartani – és meg is kell – a másik társaságtól a másfél méteres távolságot.
A sörnek már Magyarországon is van kultúrája és nemcsak a sznobok tudják, mi a különbség az ipa és az apa között.
A látogatók több mint 250 sörkülönlegesség, köztük rengeteg újdonság közül választhatnak, és ha tényleg kóstolgatni akarnak, kérhetnek két decit is.