2 éve

Elképesztő: már több tucat ember bankkártyájának fotóját megszerezte a csaló!

Valódi bankkártyafotókat küldött egyik áldozatának az a csaló, aki 4 millió forintot ígért azoknak, akik átküldik bankkártyájuk adatait. Az átküldött képekkel azt akarta bizonyítani, hogy már milyen sokan hittek neki és megkapták tőle a pénzt.

Mint arról keddi lapszámunkban beszámoltunk, újabb trükkhöz folyamodtak a bankkártyás csalók az interneten: a koronavírus- járványra hivatkozva keresik fel az embereket a Facebookon és felajánlanak nekik négy millió forintot, amihez azonban elkérik a bankkártyájuk adatait.

Most egy újabb célpont jelentkezett a Ripostnál, aki megdöbbentő fotókat is mutatott: a csaló átküldött neki egy tucat képet mások bankkártyáiról, ezzel bizonygatva, hogy már ennyien megkapták tőle a pénzt!

Erről a profilról küldik az üzeneteket a gyanútlan embereknek (Fotó: Facebook)

Egy csinos, hosszú, fekete hajú lány szerepel azon a profilképen, akitől az üzeneteket kapják az emberek. A Ripost-nak korábban Ágoston Rafael mesélte el, hogy őt is megkeresték üzenetben. A „lány” azt állította, hogy egy bizonyos „Mentoring” cégnek dolgozik, és az a feladata, hogy a koronavírus-járvány miatt most potom 4 millió forintot kell küldenie az embereknek, segítségként. Ezt úgy próbálja bizonyítani, hogy fotókat küldözget egy köteg húszezresről.

Most a Ripost-nál egy újabb férfi jelentkezett. Ausztriában dolgozik, de azt kérte, hogy a nevét ne írjuk le, az arcát ne mutassuk. Ő szintén üzenetet kapott ugyanattól „lánytól”.

„Bevallom, átküldtem neki az egyik kártyám adatait, mert kíváncsi voltam, hogy mi történik. De ezen a kártyán nincs pénz, nem használom. Természetesen nem érkezett egy fillér sem. Aztán már gyanús volt, mert emlékeztem rá, mintha láttam volna már a fotóját valahol. Eszembe jutott, hogy a Facebookon hirdette valaki, hogy csaló. Megkönnyebbültem, hogy az én kártyámmal nem tud semmit tenni, de azért letiltattam. Közben kaptam tőle egy tucat fotót mások bankkártyáiról. Azt írta hozzá, hogy így kell elküldenem a képeket és hogy ők már megkapták a pénzt” – mesélte lapunknak a férfi, aki ezeket a fotókat nekünk is átküldte. Megdöbbentő.

A képek tanúsága szerint rengetegen bedőltek már a bankkártyás csalónak, és elküldik neki a kártyájuk fotóját

A bankkártyák adataival a csaló kedvére vásárolhat az internetről, mert a legtöbb esetben ehhez csupán a kártyán szereplő adatokra van szükség .

Már több tucat fiatal bankkártya adatát megszerezte a csaló

Ezek a kártyák zömében junior bankkártyák, vagyis gyerekeké vagy fiataloké, hiszen ezeket a számlákat maximum 26 éves korig lehet használni. Érdemes tehát a szülőknek is résen lenniük, mert nem csak az idősek vagy ők, hanem a gyerekek is célpontok!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!