2 éve

Családi biznisz: testvérével járt lopni a budapesti betörő

A sorozatos bűncselekmények során nyolc lakásban is jártak.

Egy újbudai nő értesítette a rendőrséget, hogy látta, amint egy férfi az erkélyen keresztül bejut a szomszédja házába.

A Galambóc utcai lakásban pár percet töltött a férfi, majd elmenekült, a rendőrség átkutatta a környező utcákat és találtak egy táskát, melyről egy szemtanú elmondta, hogy azt egy férfi dobta el, amikor az egyik ház kertjéből futott ki.

A rendőrök negyed órával később a Hengermalom közben megtalálták azt a férfit, akire illett a bejelentő személyleírása; a 33 éves R. Róbertet elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra – írja a Police.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Az újbudai nyomozók megállapították, hogy R. Róbert a betörést testvérével, R. Józseffel közösen követte el; a gyanú szerint R. Róbert figyelt az utcán, amíg bátyja átkutatta a lakást. R. Józsefet több, korábbi betörés elkövetésével is összefüggésbe hozták, és ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki. A 38 éves férfi hónapokig próbált bujkálni, végül 2018 december 10-én Veresegyházán találták meg és fogták el a rendőrök.

A nyomozás adatai szerint R. József 2018 január és augusztus között hét újbudai és egy I. kerületi lakásba tört be; a férfi gyanúsítotti kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett, és a nyomozóknak megmutatta azokat a lakásokat is, ahová korábban betört.

Az eljárás során R. Róbertet 1 rendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt, R. Józsefet 2 rendbeli lopás vétség kísérlet, 1 rendbeli lopás vétség és 9 rendbeli lopás bűntett gyanúja miatt emeltek vádat az ügyészségen.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!